[VID] Δημήτρης Χαρίτου: “Αλώνετε από μέσα το δημόσιο σύστημα υγείας”

"Δεσμευόμαστε να ξακανάνουμε το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής "Σταύρος Νιάρχος", Ν.Π.Δ.Δ.".
Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου (37)

Ομιλία Βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρη Χαρίτου στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το Ε.Σ.Υ. και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη:

  • “Αξιοποιείτε ως ευκαιρία τα υπαρκτά προβλήματα της δημόσιας υγείας για να ιδιωτικοποιήσετε το Ε.Σ.Υ.
  • Ενεργοποιείτε μία βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του Ε.Σ.Υ. που θα σκάσει με θύματα κυρίως τους οικονομικά αδύνατους.
  • Στην ίδια λογική η απόφασή σας για μετατροπή του νέου Νοσοκομείο Κομοτηνής “Σταύρος Νιάρχος” από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ.

«Η κατάργηση του θεσμού του γιατρού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης αποτελεί τον “Δούρειο Ίππο” για να αλώσετε από μέσα το δημόσιο σύστημα υγείας. Ενεργοποιείτε μία βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του Ε.Σ.Υ., που θύματά της θα είναι κυρίως τα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα».

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου απευθυνόμενος στην κυβέρνηση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Και πρόσθεσε: «Ποια ευελιξία δίνετε στο σύστημα; Ευελιξία σε όσους διαθέτουν πορτοφόλι δίνετε. Για ποια ευκαιρία επιλογής στον ασθενή μας λέτε υποκριτικά; Αν δεν διαθέτει χρήμα, ακόμη και αν είναι επείγουσα η ανάγκη του, ή θα περιμένει στην αναμονή ή θα παρακαλάει τον κάθε κομματάρχη, τον διορισμένο διοικητή.

Μας γυρίζετε πίσω σχεδόν μισό αιώνα, πριν καθιερωθεί το Ε.Σ.Υ.!

Εμάς δεν μας ακούτε, ούτε τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Όμως δεν ακούτε ούτε τους φορείς των υγειονομικών που σηκώνουν όλο το βάρος. Με ποιους συνομιλείτε; Τόσα πολλά γραμμάτια έχετε υπογράψει στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της υγείας και έχετε βουλωμένα τα αφτιά σας;».

“Οι τελευταίες προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού στο “Σισμανόγλειο” Κομοτηνής είχαν γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ”

Ο κ. Χαρίτου έκανε ειδική αναφορά στο “Σισμανόγλειο” Νοσοκομείο Κομοτηνής υπογραμμίζοντας:

«Με τις ρυθμίσεις σας κύριοι τα περιφερειακά νοσοκομεία όπως της Κομοτηνής θα βρεθούν σε ακόμη μεγαλύτερη περιδίνηση από αυτήν που ήδη βρίσκονται. Με ελλείψεις πάνω από 40% των οργανικών θέσεων στο νοσηλευτικό προσωπικό. Με αντίστοιχα ποσοστά ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό και μάλιστα σε κρίσιμες ειδικότητες. Έχει κατεβάσει ρολά η ουρολογική κλινική ενώ οριακά κρατιέται ανοιχτή η ορθοπεδική, χάρη στην προσπάθεια του υγειονομικού προσωπικού. Τριάμισι χρόνια τώρα – τα δύο από αυτά μέσα στην πανδημία – μία όλο κι όλο προκήρυξη προχώρησε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού έγιναν μόνο όσες είχαν προκηρυχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

“Ως κυβέρνηση θα ξακανάνουμε το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής “Σταύρος Νιάρχος”, Ν.Π.Δ.Δ.”

Επιπροσθέτως, συνδέοντας τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου με το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής “Σταύρος Νιάρχος”, ο Βουλευτής της Ροδόπης σημείωσε με έμφαση: «Δείξατε το πραγματικό σας πρόσωπο με το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής “Σταύρος Νιάρχος”, όταν μονομερώς, χωρίς να σας το ζητήσει κανείς, φέρατε ρύθμιση για να μεταβάλλετε τον χαρακτήρα του από Ν.Π.Δ.Δ., σύμφωνα με την αρχική σύμβαση που είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το Ίδρυμα, σε Ν.Π.Ι.Δ. Απορρίψατε την τροπολογία που σας καταθέσαμε τον Ιούνιο του 2020 στη Βουλή για να επανέλθει ο αρχικός χαρακτήρας του νέου Νοσοκομείου ως Ν.Π.Δ.Δ. Αυτή είναι η δική μας πολιτική βούληση αλλά και η δέσμευση απέναντι στους εργαζόμενους της υγείας και την τοπική κοινωνία».

Για να υπάρξει, δε, κινητικότητα στο ιατρικό προσωπικό για τα επαρχιακά νοσοκομεία, επεσήμανε ο κ. Χαρίτου: «Θα θεσμοθετήσετε ισχυρά κίνητρα, ειδικά για τα επαρχιακά νοσοκομεία, για την προσέλκυση και την παραμονή γιατρών; Θα καθιερώσετε ως εισαγωγικό μισθό γιατρού τα 2.000 ευρώ; Θα προχωρήσετε στην αύξηση των αποδοχών στις άλλες κατηγορίες των εργαζομένων, καθώς και στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων; Τίποτα από όλα αυτά δεν έχετε κάνει!».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood