“Είναι σαφές ότι η ηγεσία στο ΓΕΕΘΑ άλλαξε καθώς η κυβέρνηση περιμένει πιο «επικίνδυνες» ημέρες σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά, και πλέον κατέστη σαφές πως η Ελλάδα είναι έτοιμη ακόμα και για αποστολή δυνάμεων στη Λιβύη για να προστατέψει τα συμφέροντά της και μια συμμαχία με τον ισχυρότερο πόλο εξουσίας στη χώρα”.

Αυτό σημειώνει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος στο pronews.gr, και υπογραμμίζει συνάμα την επιλογή του Αντιστρατήγου (ΠΖ) Κωνσταντίνου Φλώρου ως Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ), υπενθυμίζοντας με νόημα πως μόλις πριν από ενάμισι μήνα, ως Διοικητής της 1ης Στρατιάς, από τα Γιάννενα, όπου παρέστη σε τελετή αφιερωμένη στη μνήμη του ήρωα Ευέλπιδος Σκαρλάτου Ρωσσέτη, έστειλε εύγλωττο μήνυμα προς την τουρκική πλευρά, τονίζοντας:

“Τα σκυλιά στη γειτονιά μας αλυχτάνε και φωνάζουνε. Συνήθως σκυλιά που φωνάζουν δεν δαγκώνουν. Να είστε όμως σίγουροι ότι είμαστε έτοιμοι. Άμα το σκυλί κόψει λουρί θα του κάτσουμε μία στο κεφάλι και θα φύγει με την ουρά κάτω από τα σκέλια. Πάντα ήμασταν λιγότεροι και όχι καλά εξοπλισμένοι, όμως πάντα καταφέρναμε αυτό για το οποίο είμαστε όλοι περήφανοι. Το έθνος είναι μεγάλο γιατί οι καρδιές των Ελλήνων είναι ατσάλινες και μεγάλες. Είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για να μην πέσει κανένας άλλος. Να πέσουν αυτοί για την δικιά τους πατρίδα και να διατηρήσουμε εμείς τη δικιά μας ελεύθερη και περήφανη».