Αυστηρό μήνυμα προς τις γυναίκες που “συναθροίζονται παράνομα σε σπίτια για να πιουν καφέ”, και προς τους άνδρες που “συναθροίζονται παράνομα σε κρυφές καλύβες”, στέλνει ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

“Η Πολιτεία και η Δημοτική Αρχή κάνουμε όλα όσα πρέπει για να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία στα πλαίσια των καθηκόντων μας”, διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος, και απηύθυνε κάλεσμα προσωπικής ευθύνης στους δημότες, τονίζοντας: “Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Ο καθένας να αναλάβει την ατομική του ευθύνη. Οι συναθροίσεις κυριών σε σπίτια για καφέ, και κυρίων σε κρυφές καλύβες, αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία”.

Επίσης, ζήτησε από τους δημότες να συνειδητοποιήσουν οτι: Είναι ώρα απόλυτης ατομικής ευθύνης για όλους μας, γιατί ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και θα είναι όλο τον χειμώνα. Ενωμένοι, Πολιτεία, Δημοτική Αρχή και Πολίτες, είμαι βέβαιος οτι θα ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο”.

f9360c2c screenshot 548Με αφορμή τη σημερινή ανίχνευση τεσσάρων θετικών rapid tests στον οικισμό του Μέγα Πιστού, σε σύνολο 95 δειγμάτων, ο Δήμαρχος έκρουσε τον κώδωνα της εγρήγορσης: Απαιτείται μεγάλη προσοχή στον οικισμό του Μέγα Πιστού, όπου μαζί με τα σημερινά θετικά δείγματα, υπάρχουν συνολικά δεκατρία ενεργά κρούσματα”.

Ακόμη ο Δήμαρχος παρουσίασε τη γενική επιδημιολογική εικόνα στον Δήμο Ιάσμου, όπου καταγράφονται τριάντα ενεργά κρούσματα συνολικά, και συγκεκριμένα: Είκοσι τρία στη δημοτική ενότητα Σώστη, τέσσερα στη δημοτική ενότητα Αμαξάδων και τρία στη δημοτική ενότητα Ιάσμου.

Ο Οντέρ Μουμίν συλλυπήθηκε και τις οικογένειες των έξι θανόντων δημοτών Ιάσμου από covid-19 (τεσσάρων ανδρών και δύο γυναικών με διάμεση ηλικία τα 76 έτη).

Μάλιστα, υπογραμμίζοντας πως “οι πολιτικές αντιπαραθέσεις δεν πρέπει να παγώσουν τις καρδιές μας και να μας κάνουν να ξεχάσουμε την ανθρωπιά μας και την αλληλεγγύη μας”, εξέφρασε ευχές για περαστικά σε όσους νόσησαν ή νοσούν, μεταξύ των οποίων και πολιτικοί αντίπαλοί του.