“Αποδεικνύεται ότι οι πληροφορίες για σπάσιμο της πληρωμής και για περαιτέρω καθυστερήσεις, ήταν απλώς φήμες που έπεσαν στο κενό. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συντονισμένα και με σχέδιο, επιχειρούν τη διόρθωση των παθογενειών και των προβλημάτων που παρουσιάζει διαχρονικά ο ΕΛΓΑ, και ταυτόχρονα στοχεύουν στη συνολική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα”.
Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης της ΝΔ, Γιάννης Βεζυργιαννίδης, μετά την υλοποίηση της δέσμευσης του Προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου για την καταβολή του υπολειπόμενου 35% των αποζημιώσεων για τις περσινές ζημιές των καλλιεργειών, η οποία είχε διατυπωθεί σε τηλεδιάσκεψη με τους Υπευθύνους Αγροτικών Θεμάτων της Δ.Ε.Ε.Π Ροδόπης στις 30 Ιουλίου.
“Ο εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση του ΕΛΓΑ σε όλα τα στάδια, από τη δήλωση ζημιών μέχρι την εκτίμηση στο χωράφι, έτσι ώστε να ολοκληρώνεται με ταχύτητα το έργο των εκτιμητών προς όφελος των αγροτών, είναι μια από τις προτεραιότητες του Υπουργείου που θα βοηθήσει καθοριστικά στην καθημερινότητα των αγροτών”, συμπληρώνει ο κ. Βεζυργιαννίδης.