Vegan ή Vegetarian; Τι να επιλέξετε ως τρόπο ζωής και γιατί 

Vegan ή Vegeterian; Τι να επιλέξετε ως τρόπο ζωής και γιατί.
pexels-photo-257816

Πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας επιλέγουν εναλλακτικούς τρόπους διατροφής όπως ο βιγκανισμός και χορτοφαγία. Μπορεί για πολλούς αυτοί οι δύο τρόποι διατροφής να φαίνονται ακριβώς το ίδιο, αλλά στην πραγματικότητα έχουν πολλά διαφορετικά σημεία.

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε μια τέτοια αλλαγή στη διατροφή σας για δικούς σας προσωπικούς λόγους, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των δύο διατροφών. Επίσης, η vegan ή η vegeterian διατροφή, δεν είναι απλά μια ακόμα επιλογή στο φαγητό, αλλά ένας νέος τρόπος ζωής που εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη επιλέγουν καθημερινά. Σε περίπτωση που έχετε παιδία στην εφηβεία που ακολουθούν φυτοφαγική διατροφή, είναι σημαντικό να προσλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες.

Παρακάτω θα βρείτε όλες τις διαφορές μεταξύ του βιγκανισμού και τις χορτοφαγίας και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν προβείτε σε μια τέτοια αλλαγή στη ζωή σας.

  1. Διαφορές μεταξύ Βιγκανισμού και Χορτοφαγίας

Για αρχή είναι σημαντικό να κατανοήσετε πως υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ της χορτοφαγίας και του βιγκανισμού. Οι χορτοφάγοι δεν τρώνε οτιδήποτε είναι ζωντανό, όπως κρέας και ψάρι ή θαλασσινά, αλλά μερικοί επιλέγουν να εντάξουν στη διατροφή τους ότι παράγει το ζώο, δηλαδή γάλα ή αυγά. Ο άνθρωπος που επιλέγει να ακολουθήσει vegan τρόπο ζωής, δεν τρώει ούτε κρέας ή θαλασσινά αλλά αποκλείει από τη διατροφή του, τόσο το τυρί και το γάλα όσο και τα αυγά των ζώων. Αυτός ο τρόπος ζωής συνήθως ξεκινάει είτε λόγω υγείας, είτε για προστασία του περιβάλλοντος, είτε μπορεί να είναι λόγω θρησκευτικών ιδεολογιών.

  1. Νόστιμες και πρωτότυπες γεύσεις

Σίγουρα πιο παλιά οι γεύσεις και οι συνταγές που μπορούσε κανείς να δοκιμάσει ήταν πολύ πιο περιορισμένες από τι σήμερα. Στις μέρες μας μπορούμε πλέον να βρούμε δεκάδες προϊόντα σε κάθε σούπερ μάρκετ για τη δημιουργία εντυπωσιακών και νόστιμων γευμάτων. Αυτό σημαίνει πως δεν θα στερηθείτε πολλές νόστιμες γεύσεις, καθώς πλέον μπορεί κανείς να βρει μέχρι και vegan γλυκά από το Lateau Patisserie. Επίσης υπάρχουν εκατοντάδες χορτοφαγικές και Vegan συνταγές στο διαδίκτυο με τις οποίες μπορείτε να πειραματιστείτε και να δημιουργήσετε νόστιμα γεύματα στο σπίτι.

  1. Κόστος ζωής

Κάτι ακόμα που είναι σημαντικό να αναλογιστείτε πριν ξεκινήσετε μια τέτοιου είδους διατροφή, είναι το κόστος που έχουν όλα αυτά τα προϊόντα. Η αλήθεια είναι πως πολλά βιολογικά και vegan προϊόντα είναι αρκετά πιο ακριβά από τα άλλα, με αποτέλεσμα τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ να γίνονται και αυτά με πιο υψηλό κόστος. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν εύκολες και γρήγορες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε σπίτι σας με απλά υλικά όπως είναι τα όσπρια και λαχανικά.

  1. Υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ vegan και vegetarian επιλογές

Ναι, η αλήθεια είναι πως στη σημερινή εποχή μπορείτε να βρείτε ΠΑΝΤΟΥ χορτοφαγικές επιλογές σε γεύματα, ακόμα και σε μια παραδοσιακή ταβέρνα. Σε κάθε κατάστημα με τρόφιμα, junk food, ή και σε καλά εστιατόρια, θα υπάρχουν μερικές επιλογές για κάθε άνθρωπο με διαφορετικές προτιμήσεις. Τα καλά νέα είναι πως οι γεύσεις τους είναι φανταστικές και τα vegan Burger δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ένα κανονικό, καθώς το ζουμερό στοιχείο και οι τηγανιτές πατάτες δεν λείπουν ποτέ από το πιάτο.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood