Βαρθολομαίος-Καράογλου συζήτησαν για την επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Θεσ/νίκη και Άγιο Όρος

Ο προκαθήμενος της ορθοδοξίας ευχήθηκε στον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης "κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει για το καλό της Μακεδονίας και της Θράκης".
1 (14)

Κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, είχε ο Υφυπουργός Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου. Η συνάντηση αφορούσε τη διευθέτηση των λεπτομερειών ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας στο Άγιο Όρος και τη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 19-22 Οκτωβρίου 2019. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε την ευλογία του στον Υφυπουργό Εσωτερικών, συγχαίροντάς τον για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, και του ευχήθηκε “κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει για το καλό της Μακεδονίας και της Θράκης”.

Βαρθολομαίος-Καράογλου συζήτησαν για την επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Θεσ/νίκη και Άγιο ΌροςΟ κ. Καράογλου ανέπτυξε στον Πατριάρχη τις πολιτικές παρεμβάσεις που υλοποιεί για την οικονομική ανάταση και ανάπτυξη της βόρειας Ελλάδας, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις ενέργειες που λαμβάνουν χώρα ώστε η Μακεδονία και η Θράκη να μετεξελιχθούν σε έναν φιλικό τόπο προσέλκυσης επενδύσεων με απώτερο σκοπό τη δημιουργία νέων και σταθερών θέσεων εργασίας. Επίσης, τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης κατά τις ημέρες της παρουσίας του στη συμπρωτεύουσα.

Βαρθολομαίος-Καράογλου συζήτησαν για την επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Θεσ/νίκη και Άγιο ΌροςΕπίσης ο Υφυπουργός συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Φωκά Μεσαχώρου Κωνσταντινούπολης, στην οποία χοροστάτησε ο Πατριάρχης. Σε δήλωσή του ο κ. Καράογλου τόνισε: “Είχα την ευλογία να γίνω δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην έδρα της Ορθοδοξίας και να του εκφράσω το θαυμασμό και την εκτίμησή μου για το μοναδικό έργο που επιτελεί. Με το παράδειγμά του διδάσκει την αγάπη, την υπομονή και τη θυσία. Ανταλλάξαμε απόψεις για τις αισιόδοξες προοπτικές που αναπτύσσονται στην ελληνική οικονομία, για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, όπως επίσης και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Παράλληλα, με αφορμή την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Οκτώβριο, τον προσκάλεσα – εφόσον το επιτρέπει το πρόγραμμά του – να επισκεφθεί το Διοικητήριο και τις υπηρεσίες του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς, ώστε με το λόγο του να μας καθοδηγήσει πνευματικά στον αγώνα που δίνουμε για να κάνουμε τους βορειοελλαδίτες να αισθανθούν και πάλι υπερήφανοι για τον τόπο τους”.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood