“Όλοι γνωρίζουν πλέον την κρυφή πρόθεση του Δημάρχου για την υποβάθμιση και απαξίωση της περιοχής μας. Σήμερα, όμως, με την πρωτόγνωρη αυτή κίνησή του, το δηλώνει και επίσημα”, τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωση-καταγγελία του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ξυλαγανής, Παναγιώτης Βουτσάς.
Η “πρωτόγνωρη” ενέργεια στην οποία προέβη ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος,  είναι σύμφωνα με τον κ. Βουτσά, το οτι του αφαίρεσε το δικαίωμα να καταθέσει στεφάνι στη χθεσινή επετειακή τελετή μνήμης της 28ης Οκτωβρίου του 1940, στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία της Ξυλαγανής.
Βαρύ "κατηγορώ" Π. Βουτσά κατά Ντ. Χαριτόπουλου και μήνυμα: "Ότι σπέρνεις, θερίζεις"
Ολόκληρη η δήλωση-καταγγελία του κ. Π. Βουτσά:
«Σε κίνηση μικροπρέπειας προέβη ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής της 28ης Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών. Με μία κίνηση μεγάλου αρνητικού συμβολισμού, μου αφαίρεσε (την τελευταία στιγμή μάλιστα), το δικαίωμα ως Προέδρου της Ξυλαγανής, να καταθέσω στεφάνι στην σημερινή τελετή, τιμώντας με τον αυτόν τον τρόπο τους νεκρούς ήρωές μας και τους αγώνες των προγόνων μας, εκπροσωπώντας με τον θεσμικό ρόλο που κατέχω όλους τους κατοίκους της περιοχής μας. Η κατάθεση στεφάνου προς τιμή των Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου στο μνημείο πεσόντων συγχωριανών μου που βρίσκεται στην πλατεία Ξυλαγανής, γινόταν από όλους τους προκατόχους μου τις τελευταίες δεκαετίες και την έχουν σεβαστεί και τιμήσει όλες οι Δημοτικές Αρχές που περάσανε, όπως το επιβάλλει άλλωστε η εθιμοτυπική διαδικασία. Όλοι γνωρίζουν πλέον την κρυφή πρόθεση του Δημάρχου για την υποβάθμιση και απαξίωση της περιοχής μας. Σήμερα, όμως, με την πρωτόγνωρη αυτή κίνησή του, το δηλώνει και επίσημα. Μετά την υποβάθμιση έρχεται και η υποτίμηση. Κύριε Δήμαρχε, θα ήθελα να σας μεταφέρω ότι τέτοιες κινήσεις δεν είναι αποδεκτές από τους συγχωριανούς μου, και να σας μεταφέρω ένα μήνυμα που λαμβάνω από τους ίδιους έπειτα από το πρωινό γεγονός: “ΟΤΙ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΘΕΡΙΖΕΙΣ”».