Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, τα εγκαίνια των ανακατασκευασμένων χειρουργείων του “Σισμανόγλειου” Νοσοκομείου Κομοτηνής, θα πραγματοποιούνταν στις 13/2 από τον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό. Ωστόσο λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων του υπουργού, “μεταφέρθηκαν” στις 14/2.

img 20181018 102429 3csΚαθώς όμως στις 14 του μηνός θα διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση, τελικώς η τελετή των εγκαινίων θα λάβει χώρα χωρίς τον υπουργό.

Πάντως το υπουργείο υγείας θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Σταμάτης Βαρδαρός, ενώ αναμένεται να παραστεί και ο διοικητής της 4ης υγειονομικής περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, Στρατής Πλωμαρίτης.

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ 5 1
Ο διοικητής του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργος Φιλιππίδης.
Υπενθυμίζεται πως το έργο της ανακαίνισης των υποδομών και του εξοπλισμού των τεσσάρων χειρουργικών θαλάμων, χρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαϊκό διακρατικό πρόγραμμα Ελλάδας-Βουλγαρίας «Interreg», με 800.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια των τρίμηνων εργασιών, οι χειρουργικές ανάγκες καλύφθηκαν από δύο χειρουργεία που δημιουργήθηκαν στη μαιευτική κλινική, και τα οποία μετά την παράδοση των τεσσάρων ανακαινισμένων της χειρουργικής κλινικής, θα διατηρηθούν για την εξυπηρέτηση των τοκετών με καισαρική.