Τέσσερις εκπροσώπους θα έχει η Κομοτηνή στην 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Ο λόγος για τους μαθητές, που πέρασαν με επιτυχία από τους διαγωνισμούς «Θαλής» και «Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, και συγκεκριμένα τους:

  • Φαίδρα – Μαρία Τσολακίδη – Γ’ Γυμνασίου – 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
  • Δημήτριο Ηλιόπουλο – Α’ Λυκείου – 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής
  • Μαρία – Μαλαματή Παπαδοπούλου – Α’ Λυκείου – 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής
  • Αφεντούλης Αφεντουλίδης – Γ’ Λυκείου – 2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής

Ο 79ος Πανελλήνιος Μαθηματικός Διαγωνισμός «Ευκλείδης» πραγματοποιήθηκε μαζί με τον 4ο Τοπικός Μαθηματικός Διαγωνισμός «Βίων» το Σάββατο, 19 Ιανουαρίου. Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού «Βίων» είναι οι:

  • Γιουμπάνη Ραφαήλ – 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
  • Μεθυμάκης Μάριος – 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

Σημειώνεται ότι για τους μαθητές Α’ Γυμνασίου, ο διαγωνισμός «Βίων» αποτελεί την τελευταία φάση του διαγωνισμού, που σημαίνει ότι οι επιτυχόντες δε θα διαγωνιστούν σε άλλη φάση.

Όσο για τους μαθητές που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στην 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα, αυτοί θα κληθούν να ταξιδέψουν στην Αθήνα το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο κτίριο του Νέου Χημείου, στην οδό Ναυαρίνου 13Α, , από τις 9 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι, ενώ την επόμενη μέρα, Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 11 το πρωί, θα γίνει η τελετή βράβευσης των μαθητών που θα διακριθούν στον «Αρχιμήδη», στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των μαθητών θα καλυφθούν με ευθύνη του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.