Την πρόταση της παράταξης της ΔΗΣΥΕ για πρόσληψη γραμματέα στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, μέλους του Δ.Σ., καθώς και την απόφαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου για απεργία στις 25/9, την επομένη δηλαδή της πανελλαδικής απεργίας που έχει προγραμματιστεί, καταγγέλλει εκ μέρους της παράταξης της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, το μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου και Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, Ευάγγελος Ευαγγελόπουλος.

“Οι άνθρωποι της ΔΗΣΥΕ έχουν κάνει την υπόθεση της λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, «οικογενειακή» υπόθεση, μοιράζοντας μεροκάματα και καρέκλες μεταξύ των εκλεγμένων τους”, τονίζει χαρακτηριστικά για το θέμα της πρόσληψης γραμματέα, ενώ αναφορικά με την απόφαση για την ετεροχρονισμένη απεργιακή κινητοποίηση, διερωτάται: “Αλήθεια, τι ανταλλάγματα θα έχουν για αυτή τους τη στάση;”.

Ολόκληρη η τοποθέτηση-καταγγελία του κ. Ευαγγελόπουλου.

“Σε πλήρη εξέλιξη το άθλιο σχέδιο υπονόμευσης του απεργιακού μετώπου! Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα το πολυνομοσχέδιο-“σκούπα” σε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μισθούς και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Ήρθαν με φόρα να υλοποιήσουν ότι άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο ΣΕΒ λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε πάνω από το 60% των απαιτήσεών του και τώρα περιμένει από τη ΝΔ να υλοποιήσει το υπόλοιπο. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η  Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία κατέθεσε αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής ώστε να παρθεί απόφαση για απεργία στις 24/9 με βάση τις αποφάσεις μεγάλων εργατικών κέντρων σε όλη την Ελλάδα και της ΑΔΕΔΥ. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 17/9/2019 το απόγευμα και τα όσα ειπώθηκαν είναι χαρακτηριστικά της άθλιας προσπάθειας του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού να υπονομεύσουν το απεργιακό μέτωπο. Αφού ξεπέταξαν σε δύο λεπτά τα όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, επιδόθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο ΠΑΜΕ με συκοφαντίες και ύβρεις. Τελικά αποφάσισαν να ορίσουν απεργία στις 25/9! Μάλιστα επικαλέστηκαν για αυτή τους την πρόταση, αποφάσεις από όλα τα Εργατικά Κέντρα στη βόρεια Ελλάδα που δεν υπήρχαν Πιθανόν το μόνο που υπήρχε, να ήταν η πίεση από την ηγετική ομάδα στη ΓΣΕΕ να ακυρωθεί το απεργιακό μέτωπο. Την ώρα που υπάρχει ανάγκη να δοθεί απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης – εργοδοσίας με ενιαίο απεργιακό μέτωπο, ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός δίνει τα ρέστα του στη στήριξη των μέτρων που τσακίζουν τη ζωή μας για την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου. Αλήθεια, τι ανταλλάγματα θα έχουν για αυτή τους τη στάση;

Ταυτόχρονα, η ΔΗΣΥΕ (πρώην ΠΑΣΚΕ), πρότεινε την πρόσληψη γραμματέα στο Ε.Κ., μέλος του Δ.Σ. του ΕΚΚ (εκλεγμένου με τη ΔΗΣΥΕ), κάτι που αποδεικνύει πως οι άνθρωποι της ΔΗΣΥΕ έχουν κάνει την υπόθεση της λειτουργίας του ΕΚ Κομοτηνής «οικογενειακή» υπόθεση, μοιράζοντας μεροκάματα και καρέκλες μεταξύ των εκλεγμένων τους.

Το πολυνομοσχέδιο-“σκούπα” με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί για λογαριασμό του κεφαλαίου να σαρώσει μισθούς και συνδικαλιστικές ελευθερίες, να μην περάσει!

ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ – ΕΝΩΤΙΚΟΣ – ΤΑΞΙΚΟΣ.

Είναι η ώρα να πάρουμε την υπόθεση της υπεράσπισης των σωματείων μας και της ζωής μας στα χέρια μας, πετώντας έξω από τα σωματεία μας εργοδότες και εργατοπατέρες.
Καλούμε κάθε εργατικό σωματείο ιδιωτικού και δημοσίου τομέα να πάρει απόφαση με μαζικές Συνελεύσεις, ανοιχτά Δ.Σ. και συσκέψεις, και να συμμετάσχει στην Απεργία στις 24 Σεπτέμβρη. Να καταδικάσει τις προσπάθειες διάσπασης του κοινού απεργιακού μετώπου που στην ουσία διευκολύνουν την κυβέρνηση να περάσει τα μέτρα”.