Μπορεί σε λίγες ώρες τα sms στο 13033 και οι βεβαιώσεις μετακίνησης να είναι πια παρελθόν, ωστόσο οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν τους συστηματικούς ελέγχους μέχρι να λήξουν και τυπικά τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες Σάββατο, 2 Μαΐου, σε όλη την ελληνική επικράτεια βεβαιώθηκαν 819 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ύψους 150 ευρώ. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο αριθμός των παραβάσεων, όπως και των προστίμων, ήταν 24.

Σήμερα τις πρωινές ώρες και συγκεκριμένα από τις 6 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, πανελλαδικά βεβαιώθηκαν 433 παραβάσεις και πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις, ενώ μόνο μία ήταν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα΄, 23 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 62.243 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο, Δευτέρα 4 Μαϊού, αίρονται οι απαγορεύσεις για μετακινήσεις εντός του νομού μόνιμης κατοικίας, ωστόσο παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση για μετακίνηση σε άλλους νομούς.

Για παραβίαση του μέτρου αυτού, χθες βεβαιώθηκαν συνολικά 52 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα, ύψους 300 ευρώ, ενώ σε 32 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες. Σήμερα, τις πρωινές ώρες οι παραβάσεις ήταν συνολικά 38 σε όλη την Ελλάδα, ενώ καμία δεν καταγράφηκε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη του συγκεκριμένου μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.576 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, ενώ σε 994 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.