Τόσο στις υποκλοπές όσο και στις σχέσεις ανώτατων στελεχών της αστυνομίας με την ελληνική μαφία, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πόπη Τσαπανίδου, φιλοξενούμενη του MEGA, σημειώνοντας: “Ο κ. Θεοδωρικάκος ρωτήθηκε για αυτά και απάντησε “δεν ήξερα, δεν γνώριζα”, αυτό δηλαδή που λέει και ο κ. Μητσοτάκης για τις υποκλοπές. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δώσει απαντήσεις γιατί υπάρχουν προϊόντα υποκλοπών τα οποία δεν γνωρίζουμε ποιος τα έχει και ποιος μπορεί να τα χρησιμοποιεί”.
Αναφερθείσα στις προγραμματικές αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με ορίζοντα τις εκλογές, υπογράμμισε: “Χρειάζεται αλλαγή του οικονομικού μοντέλου. Με την κυβέρνηση της ΝΔ 8,5 δισ. έχουν “φύγει” σε κλειστούς διαγωνισμούς και απ΄ ευθείας αναθέσεις. Χρειάζεται να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας όπου το τελευταίο διάστημα είδαμε να καταγράφονται απίστευτα ποσά”.
Σχετικά με τα συνταξιοδοτικά, τόνισε: “Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα δοθούν. Θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος στους επαγγελματίες, θα θεσπίσουμε αφορολόγητο για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς στις 10.000 ευρώ”.
Ερωτηθείσα για την κριτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τις τελευταίες μέρες, σχολίασε με νόημα: “Έθεσα ένα ερώτημα που είχε φέρει στη δημόσια συζήτηση ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης όταν είπε ότι η παρακολούθηση του τηλεφώνου του έγινε με στόχο να τεθεί υπό ομηρία ο ίδιος και το κόμμα του. Έχουν ξεκαθαριστεί όλες οι παρερμηνείες πάνω σε αυτό. Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι δεν έχουμε κανένα μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και με τον κ. Ανδρουλάκη, αντίθετα μάλιστα είναι μια δύναμη που ανήκει στο προοδευτικό κομμάτι του κοινοβουλίου. Από την πλευρά μας δεν επιλέγουμε να κάνουμε μικροπολιτική. Σεβόμαστε το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Ανδρουλάκη και παραμένει ανοιχτή η πρόταση συνεργασίας μετά τις εκλογές για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης, κάτι που έχει ανάγκη η χώρα. Και καλείται και ο κ. Ανδρουλάκης να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν”.
Τέλος, αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών η κ. τσαπανίδου επεσήμανε οτι “ο κ. Μητσοτάκης αντί να δημιουργεί εντυπώσεις γύρω από την ημερομηνία των εκλογών, πρέπει να τις προκηρύξει άμεσα”.