Τσαπανίδου για Γλυπτά Παρθενώνα: “Εθνική υπόθεση που μέχρι σήμερα καμιά κυβέρνηση δεν την εργαλειοποίησε προεκλογικά”

"Ο δρόμος για τη μετέπειτα θετική απόφαση της UNESCO με την υιοθέτηση σύστασης που αναγνώριζε ρητά την ηθική, πολιτιστική και νομική διάσταση της επανένωσης των γλυπτών, άνοιξε το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ".
ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ

“Η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα είναι μια υπόθεση που ενώνει όλους τους Έλληνες πάνω από κομματικές ταμπέλες”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου.

Εξάλλου, υπενθυμίζει πως “ο δρόμος για τη μετέπειτα θετική απόφαση της UNESCO με την υιοθέτηση σύστασης που αναγνώριζε ρητά την ηθική, πολιτιστική και νομική διάσταση της επανένωσης των γλυπτών, άνοιξε το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ”, και προσθέτει:

“Ο αγώνας για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι εθνικός και διαρκεί δεκαετίες.

Οι ανησυχίες του αρχηγού της αντιπολίτευσης είναι εύλογες καθώς προκύπτουν μετά από σειρά δημοσιευμάτων στον βρετανικό Τύπο που μιλάνε για δανεισμό και ανταλλαγή των γλυπτών, αλλά και δημοσιευμάτων στον ελληνικό Τύπο που κάνουν λόγο για υβριδική λύση.

Η κυβέρνηση λοιπόν οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι σημαίνει και τι συνιστά υβριδική λύση, και να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Η υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη η οποία επιχειρεί με αιχμές να μετατρέψει ένα τόσο κρίσιμο θέμα σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, ας μην ξεχνά ότι ο δρόμος για τη μετέπειτα θετική απόφαση της UNESCO με την υιοθέτηση σύστασης που αναγνώριζε ρητά την ηθική, πολιτιστική και νομική διάσταση της επανένωσης των γλυπτών, άνοιξε το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τα γλυπτά του Παρθενώνα είναι εθνικής αλλά και οικουμενικής σημασίας υπόθεση. Μέχρι σήμερα καμιά κυβέρνηση δεν την εργαλειοποίησε, δεν προσπάθησε να αποκομίσει πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη μιας προεκλογικής επικοινωνίας. Ας μην υποπέσει σε αυτό το ατόπημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη“.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood