Η πορεία εξέλιξης των έργων στην Εγνατία Οδό στη Ροδόπη, εξετάστηκε στη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Κωνσταντίνο Κουτσούκο και στελέχη της Εταιρείας στην Κομοτηνή.
Κατά τη συνάντηση τέθηκε επιτακτικά εκ μέρους του αντιπεριφερειάρχη η “αναγκαιότητα λήψης μέτρων και εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης που θα διασφαλίζουν την ομαλή και ασφαλή διέλευση στην παλαιά εθνική οδό Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης που δέχεται ιδιαίτερη επιβάρυνση εξ αιτίας της εκτροπής της κυκλοφορίας μετά την εκκίνηση της συντήρησης του αυτοκινητόδρομου από τον Α/Κ Μέστης έως τον Ανατολικό Α/Κ Κομοτηνής”. Με στόχο την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων στην περιοχή και την εξομάλυνση της κυκλοφορίας, ο ίδιος εξέφρασε θέση “υπέρ της αποφυγής της παράκαμψης εντός του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και για την προστασία των υφιστάμενων υποδομών”.
08531f06 sinantisi ergasiasΣύμφωνα με δελτίο Τύπου του Γραφείου του αντιπεριφερειάρχη, “υιοθετώντας την άποψη του αντιπεριφερειάρχη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατίας Οδού δεσμεύτηκε για την αλλαγή εκτροπής από το οδικό δίκτυο της Ροδόπης προς τη Μέστη. Επιπλέον εξέφρασε τη βούληση της Εταιρείας τόσο για αποκατάσταση των φθορών που προκλήθηκαν στην παλαιά Εθνικό Οδό όσο και για την υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Ροδόπης για τη βελτίωση της οδοποιίας”.
Αναφορικά με το έργο κατασκευής ανισόπεδου κόμβου ΒΙΠΕ Κομοτηνής στην Εγνατία Οδό , το οποίο απασχόλησε επίσης τη συνάντηση εργασίας, έγινε γνωστό από την πλευρά της εταιρείας ότι “πρόκειται να παραδοθεί σε χρήση μέχρι τέλους του έτους”.
“Η επισκευή του οδικού δικτύου της Εγνατίας Οδού είναι επιβεβλημένη”, τόνισε στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε: “Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που απασχόλησε τη συνεργασία μας με την Εγνατία Οδό. Η εκτροπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης διαμέσου των Σαπών, για την εξυπηρέτηση των εργασιών συντήρησης της Εγνατίας, επιβαρύνει ιδιαίτερα το δίκτυο οδικών υποδομών της ΠΕ. Πέραν του έντονου προβληματισμού μας για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, ζήτησα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εγνατίας να συνδράμει  για τη πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Είμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας ώστε να προχωρήσουν το γρηγορότερο όλες οι απαραίτητες κινήσεις”.