Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης, η Βουλή έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την τροπολογία που κατέθεσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, με την οποία αναμορφώνονται οι ποινές για την πολυϊδιοκτησία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία έλαβαν μέρος συνολικά 246 βουλευτές, εκ των οποίων οι 156 ψήφισαν «ναι» και οι 90 «όχι».

Οι τρεις βουλευτές Ροδόπης ακολούθησαν τις γραμμές των κομμάτων τους και η στάση τους επί της τροπολογίας διαμορφώθηκε ως εξής: Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ψήφισε υπέρ, μέσω επιστολικής ψήφου, καθώς βρισκόταν σε κοινοβουλευτική αποστολή, ο Δημήτρης Χαρίτου καταψήφισε και ο Ιλχάν Αχμέτ απείχε από τη διαδικασία, μαζί με όλη την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛ.

Κατά τα άλλα, οι 156 θετικές ψήφοι προήλθαν από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ οι 90 αρνητικές από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης. Εκτός από το ΚΙΝ.ΑΛ., απείχαν ακόμη το Κομμουνιστικό Κόμμα και το ΜΕΡΑ25.

Από τη Νέα Δημοκρατία, απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο Αντώνης Σαμαράς και ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς. Σύμφωνα με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, ο πρώην πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι η απουσία του οφειλόταν σε προσωπικούς λόγους, ενώ ο κ. Βαγιωνάς έστειλε επιστολή με την οποία δήλωνε ότι, εάν παρευρισκόταν στην ψηφοφορία, θα ψήφιζε υπέρ της τροπολογίας. Απουσίαζαν, επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Ελευθεριάδου, Σ. Φάμελος, Τρ. Αλεξιάδης, Σ. Βαρδάκης, Στ. Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου, οι οποίοι θα καταψήφιζαν την τροπολογία, όπως ενημέρωσαν επίσης με επιστολή.

Τέλος, με επιστολική ψήφο ψήφισαν ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί που τον συνοδεύουν στο Παρίσι.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε τι ψήφισε ο κάθε βουλευτής (Πηγή λίστας: zougla.gr).