Τριτοκοσμικές εικόνες και περιγραφές από τις φοιτητικές εστίες της πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής, μεταφέρει με δημόσια καταγγελία του ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Κομοτηνής (ΣΟΦΕΚ).

Μεταξύ άλλων, όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, μέχρι και…ποντίκια κυκλοφορούν στη λέσχη σίτισης, ενώ οι συνθήκες υγιεινής-καθαριότητας μάλλον δεν αποτελούν προτεραιότητα για τη διοίκηση του ΔΠΘ. Ακόμη, σύμφωνα με την καταγγελία, “η λέσχη σίτισης κρίθηκε ακατάλληλη για παρασκευή γευμάτων, δίνοντας τη δυνατότητα στον εργολάβο να περάσει σε συνθήκες κέτερινγκ, ενώ προφανώς οι αρμόδιοι συνεχίζουν τη σιγή ιχθύος, θέτοντας σε διακύβευση τη λειτουργία της”.

Η καταγγελία του ΣΟΦΕΚ:

«Χρόνια τώρα οι συνθήκες διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες της Κομοτηνής θυμίζουν παρατημένες γειτονιές. Η αξιοπρεπής στέγαση αντιμετωπίζεται ως δευτερεύουσας σημασίας από τις πρυτανικές αρχές, άσχετα εάν έχουμε απευθυνθεί αλλεπάλληλες φορές στο ίδρυμα  που διαχειρίζεται τις εστίες (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), ζητώντας παροχή αξιοπρεπών συνθηκών στέγασης, σίτισης, μεταφορών, και σπουδών γενικότερα.

Η καθημερινότητα στις εστίες Κομοτηνής αποτελείται από μη πόσιμο νερό, ακαθαρσίες στους διαδρόμους οι οποίοι βρωμάνε μούχλα και υγρασία, δρόμους που είτε είναι πλημμυρισμένοι από τη βροχή είτε από σκουπίδια, έλλειψη ζεστού νερού για κάποια διαστήματα, ελλιπή θέρμανση, σοβάδες που πέφτουν, και την ύπαρξη ποντικιών στην λέσχη σίτισης!

Στα παραπάνω, από την περσινή χρονιά προστέθηκαν τα ζητήματα με τη λέσχη σίτισης. Συγκεκριμένα, το τελευταίο επεισόδιο σε ένα μακροσκελές σίριαλ, ήταν η είσοδος του ΕΦΕΤ και η παρατήρηση της επί χρόνια προβληματικής στέγης που στάζει κάθε φορά που βρέχει. Οι σταγόνες της βροχής, εκτός του ότι έπεφταν μέσα στον χώρο που παρασκευάζεται και καταναλώνεται το φαγητό, οριακά ερχόταν σε επαφή με πίνακες ηλεκτρισμού, πρίζες και φώτα, θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους στα μαγειρεία, αλλά και τους φοιτητές. Έτσι, έγινε το αυτονόητο μετά από χρόνια, που ενώ το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αναγνώριζε και δεσμευόταν για την επίλυση του, ουδέποτε έλαβε δράση. Η λέσχη κρίθηκε ακατάλληλη για παρασκευή γευμάτων, δίνοντας τη δυνατότητα στον εργολάβο να περάσει τη σίτισή μας σε συνθήκες κέτερινγκ, ενώ προφανώς οι αρμόδιοι συνεχίζουν τη σιγή ιχθύος, θέτοντας σε διακύβευση τη λειτουργία της.

Προχωράμε στην παραπάνω καταγγελία απαιτώντας την άμεση επίλυση των προβλημάτων μας».