Σε ανοιχτή επιστολή της η δημοτική παράταξη Κομοτηνής “Σπάρτακος” αναφέρει:

“Καθώς μπήκαμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο, απευθύνουμε μια δημόσια επιστολή στους άλλους συνδυασμούς για τον Δήμο Κομοτηνής αλλά και στα τοπικά ΜΜΕ. Αν θέλουμε να πείσουμε ότι εδώ έχουμε μιαν εκλογική αναμέτρηση με πολιτικό, μη κομματικό διακύβευμα και όχι μια σύγκρουση ομίλων συμφερόντων, είναι ανάγκη να υπάρξουν ορισμένες προϋποθέσεις.

Πρώτον να δοθούν από τους επικεφαλής αναλυτικά βιογραφικά, όπου να φαίνεται καθαρά η κοινωνική, επαγγελματική και πολιτική διαδρομή τους. Δεν είναι δυνατόν να ζητάει κάποιος την ψήφο του κόσμου και όλα όσα τον έφεραν στη θέση του υποψηφίου να μένουν στο σκοτάδι. Πόθεν το όποιο πτυχίο, ο διορισμός, η τυχόν περιουσία; Ποιαν πολιτική διαδρομή διήνυσαν; Παρότι ζούμε σε μια μικρή πόλη όπου οι πληροφορίες κυκλοφορούν, είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσουν οι αλήθειες από τα κουτσομπολιά και από τις συκοφαντίες.

Δεύτερον πρέπει να ζητηθεί ένας δημόσιος πολιτικός απολογισμός. Δεν είμαστε νέοι στην τοπική πολιτική σκηνή και η συμμετοχή στις εκλογές δεν είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Να πει καθένας, πριν από ο,τιδήποτε άλλο, τι έπραξε για τον δήμο ή για τα κοινά γενικότερα, από τη θέση που ώς τώρα κατείχε, είτε ως απλός πολίτης είτε και ως πρώην δήμαρχος, για να έχει ο ψηφοφόρος ένα μέτρο να κρίνει την αξιοπιστία εκάστου ομιλούντος.

Και τρίτον να γίνει ένας σοβαρός διάλογος. Πείτε το και debate. Δεν μπορεί κάθε φορά να πηγαίνουμε στις κάλπες μόνο με συλλογές ταυτοτήτων και παράλληλους, άχρηστους μονόλογους. Οι εκθέσεις ιδεών για μαγικές λύσεις των προβλημάτων δεν πείθουν ούτε τους αφελείς, η καταστροφή που ζούμε στη χώρα αλλά και το τέλμα της πόλης μας θα έπρεπε να έχουν πείσει τους πάντες. Κρύβονται από τον ουσιώδη διάλογο μόνον όσοι δεν έχουν τίποτε να πουν και αρκούνται να εκμεταλλεύονται τις ανάγκες του κόσμου για να παστώνουν ονόματα στα ψηφοδέλτιά τους.

Τα ανωτέρω δεν θα λύσουν το πρόβλημα του δημοκρατικού ελλείμματος στην ολιγαρχική τάξη πραγμάτων όπου κινούμαστε, όμως θα είναι τρία βήματα μπροστά. Όποιος δεν φοβάται την αλήθεια λοιπόν ας πει ποιος είναι, τι έχει κάνει ως τώρα και τι σκέφτεται για το αύριο, τα άλλα περιττεύουν!”.