Τρεις συλλήψεις και κατασχέσεις μιας τροποποιημένης κυνηγετικής καραμπίνας, φυσιγγίων, ενός κλεμμένου αυτοκινήτου από την Ολλανδία, και λαθραίων τσιγάρων, είναι ο απολογισμός της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον οικισμό Ρομά της Κομοτηνής, Αλάν Κογιού.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης και συμμετείχαν αστυνομικοί των τμημάτων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 43 και 45 ετών για παράβαση του νόμου περί εθνικού τελωνειακού κώδικα, και ένας 31χρονος ημεδαπός για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Κατασχέθηκαν:

  • 889 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
  • ένα κυνηγετικό όπλο τροποποιημένο ως προς τη δυνατότητα βολής.
  • 23 κυνηγετικά φυσίγγια.
  • ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο το οποίο όπως προέκυψε είναι καταχωρημένο από τις Αρχές της Ολλανδίας ως κλαπέν–υπεξαιρεθέν.
Η επιχείρηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της αστυνομίας για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και για την παγίωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών. Ανάλογες, δε, επιχειρησιακές δράσεις, θα διενεργηθούν και στο μέλλον.