Συνελήφθησαν την Παρασκευή το βράδυ, στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, τρείς διακινητές, ένας 23χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 35 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 14 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και του  Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, με οδηγό τον 35χρονο και συνοδηγό τον 19χρονο, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα 7 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 23χρονο οδηγό Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Πλησίον του οικισμού Λύρας, οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα να έχει ακινητοποιηθεί μετά από πρόσκρουση σε προστατευτικές μπάρες, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, ενώ διαπίστωσαν ότι ο 23χρονος, ο οποίος είχε διαφύγει, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 7 μη νόμιμους μετανάστες.

Άμεσα, πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τον δράστη κρυμμένο σε παρακείμενο αγροτεμάχιο και να τον συλλάβουν.

Τα δύο αυτοκίνητα κατασχέθηκαν, ενώ οι  συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Ιάσμου.