Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε.» του Δήμου Κομοτηνής, και ο Δήμος Ξάνθης, συνεχίζοντας την αποδοτική συνεργασία που έχουν εδραιώσει, και στο πλαίσιο της υποβολής πρότασης του Δήμου Ξάνθης για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Π.Ε.Π. ΑΜ-Θ 2021-2027, υπογράφουν τρεις νέες Προγραμματικές Συμβάσεις που αφορούν την ωρίμανση των έργων για:
- την ανάπλαση της Πλατείας Διοικητηρίου και της οδού Κωνσταντίνου Μπενή,
- την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και του περιβάλλοντος οδικού δικτύου,
- και την ανέγερση του νέου Α΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού στην πόλη της Ξάνθης.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, δήλωσε: “Ο Δήμος Ξάνθης, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ανασχεδιασμού του δημόσιου χώρου στο κέντρο της πόλης της Ξάνθης, σχεδιάζει παρεμβάσεις για την ανάπλαση δύο κεντρικών πλατειών, και συγκεκριμένα της Πλατείας Διοικητηρίου και της παρακείμενης οδού Κωνσταντίνου Μπενή και της Πλατείας Ελευθερίας, με διαμορφώσεις στο περιβάλλον οδικό δίκτυο. Τα έργα αφορούν την αισθητική ενοποίηση των χώρων σε κάθε πλατεία και τη λειτουργική τους αναβάθμιση μέσω του εκσυγχρονισμού των χρήσεων, της ένταξης χώρων πρασίνου, και της βελτίωσης της προσβασιμότητας. Τα έργα θα συμβάλλουν στην ανάδειξη της ταυτότητας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των σημείων παρέμβασης και στην αστική αναζωογόνηση της περιοχής. Ο Δήμος Ξάνθης, με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των δημοτών του και την εξασφάλιση συνθηκών πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους τομείς της παιδικής μέριμνας και της προσχολικής αγωγής, προγραμματίζει και την ανέγερση νέου κτιρίου στέγασης του Α΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού. Ο νέος χώρος του Βρεφονηπιακού σταθμού, που θα δύναται να φιλοξενήσει εβδομήντα βρέφη και εξήντα νήπια, προβλέπεται να κατασκευαστεί με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και πρότυπα, προσαρμοσμένος στις ανάγκες τους, βάσει των ισχυόντων κανονισμών λειτουργίας”.
Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε.», Αθανάσιος Λάπατας, δήλωσε: “Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε.», επιτελώντας τους καταστατικούς του σκοπούς για επιστημονική και τεχνική υποστήριξη των ΟΤΑ, θα συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίηση των έργων του Δήμου Ξάνθης, αναλαμβάνοντας την εκπόνηση όλων των απαραίτητων τεχνικών μελετών και την εκτέλεση των ενεργειών που απαιτούνται για την ωρίμανση των εν λόγω έργων. Με την υπογραφή των τριών νέων συμβάσεων για τα έργα ανάπλασης στις δύο πλατείες στο κέντρο της Ξάνθης και την ανέγερση του νέου Α΄ Βρεφονηπιακού σταθμού, συνεχίζεται η αποδοτική συνεργασία του Αναπτυξιακού Οργανισμού Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ με τον Δήμο Ξάνθης. Παράλληλα αποδεικνύεται ότι η εταιρεία μπορεί να καταστεί χρήσιμος συνεργάτης στην προετοιμασία, τον σχεδιασμό και την υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων, που αποτελούν μέρος μίας ολόκληρης στρατηγικής ανάπτυξης, όπως η ΒΑΑ του Δήμου Ξάνθης”.