Δεν λένε να συμμορφωθούν οι Τούρκοι, και συνεχίζουν όχι μόνο να λένε ψέματα, αλλά και να προχωρούν σε νέες προκλητικές κινήσεις.

Πριν από λίγο το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε: «Στέλνουμε 1.000 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων στα σύνορα για να εμποδίζουν τις απάνθρωπες ενέργειες των Ελλήνων στον Έβρο. Οι Έλληνες τραυμάτισαν 164 ανθρώπους».

Στο μεταξύ, ο Ερντογάν συνεχίζει να εκβιάζει όλη την Ευρώπη και να λέει το ένα ψέμα μετά το άλλο σχετικά με την αντιμετώπιση της Ελλάδας στο μεταναστευτικό. Χθες, συνεχίζοντας το παραλήρημα των τελευταίων ημερών, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έκανε λόγο για…ανθρώπινα δικαιώματα(!): «Το κλείσιμο συνόρων της Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες και η βύθιση λέμβων παραβιάζει την Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», είπε, και ισχυρίστηκε ότι η απόφαση να ανοίξει τα σύνορα είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο! Επίσης έδειξε, όπως μεταδίδει το Anadolu, μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζονταν παιδιά – ελληνικής καταγωγής κατά τον Ερντογάν – που βρήκαν καταφύγιο στη Συρία κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. «Ένα από τα ελληνόπουλα σε αυτή τη φωτογραφία μπορεί να είναι ο παππούς ή η γιαγιά του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος. «Ένας Έλληνας που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην δεχθεί πρόσφυγες στη χώρα του, να μην ξεχνάει ότι μια μέρα μπορεί να βρεθεί σε μια κατάσταση στην οποία ο ίδιος να χρειαστεί συμπόνοια», είπε για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος.
Απείλησε, δε, εμμέσως τις χώρες της Ευρώπης λέγοντας πως «τα βήματα του φασισμού ακούγονται όλο και πιο δυνατά κάθε ημέρα που περνάει», ότι «μία κατάσταση σαν κι αυτή (με περαιτέρω ενίσχυση των μεταναστευτικών ροών) θα είναι πραγματική καταστροφή», και οτι «αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λύσουν τη μεταναστευτική κρίση, πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις στη Συρία».
Σε ερώτηση για το τι αναμένει από την προσεχή συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ερντογάν απάντησε: «Να καταφέρουμε να παράσχουμε μια κατάπαυση του πυρός γρήγορα στην περιοχή».