Στο ξενοδοχείο “Νατάσα” της Ξάνθης όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα τις επόμενες δεκατέσσερις ημέρες, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, υποδέχθηκε τους πρώτους φοιτητές που επέστρεψαν από την Τουρκία, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Πρόκειται για ένα γκρουπ 32 φοιτητών από το σύνολο των 90 που επέστρεψαν στην Ελλάδα την Παρασκευή 27 Μαρτίου μέσω του Συνοριακού Σταθμού Κήπων.

f56a70f9 3 epistrofi foitites tourkiaΓια την επιστροφή των φοιτητών και την ασφαλή μεταφορά τους σε ξενοδοχεία του Έβρου και της Ξάνθης, υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Περιφέρειας και όλων των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.

Κατά την υποδοχή στην Ξάνθη ο κ. Μέτιος καλωσόρισε τους φοιτητές, τους εξήγησε ότι η παραμονή τους στο ξενοδοχείο είναι πολύ σημαντική για την υγεία τόσων των ίδιων όσο και όλων των κατοίκων της περιοχής, και τους συνέστησε να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών.

b5783cc0 2 epistrofi foitites tourkiaΟι φοιτητές θα εξεταστούν όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις από αντιπροσωπεία του ΕΟΔΥ.

Παρόντες για τον συντονισμό της επιχείρησης ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης Πασχάλης Γιώρης, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ξάνθης Λάμπρος Τσούργιαννης, και οι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης και Γιάννης Ζερενίδης.

Νωρίτερα, την επιχείρηση επιστροφής του συνόλου των 90 φοιτητών μέσω του Συνοριακού Σταθμού Κήπων, συντόνισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Βενετίδης, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Λουκάς Γεωργίου και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Κώστας Χουβαρδάς.

9eb7d182 4 epistrofi foitites tourkia 9c6da91d 5 epistrofi foitites tourkia