Πολυμελής αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, επισκέφθηκε τους 935 σπουδαστές – νέους συνοριακούς φύλακες, στις Σχολές Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου.

“Χρειάστηκαν 18 ολόκληρα χρόνια για να ξαναγεμίσουν οι σχολές με νέους συνοριακούς φύλακες για την κάλυψη διαχρονικών αναγκών στη διαχείριση του μεταναστευτικού”, τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ, Παναγιώτης Χαρέλας, και πρόσθεσε:

“Η Ομοσπονδία μας όλο αυτό το διάστημα, δεν περιορίστηκε στις επισκέψεις της αντιπροσωπείας στις Σχολές, αλλά από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης σε όλους τους νέους συνοριακούς φύλακες, δημιουργώντας έναν δίαυλο επικοινωνίας με τον κάθε νέο συνάδελφο με σκοπό να συμβάλλουμε στην επίλυση προβλημάτων καλύπτοντας ανησυχίες και προβληματισμούς των νέων παιδιών”.

Ακόμη, επεσήμανε: “Σε αυτή την προσπάθεια η Ομοσπονδία μας όλο αυτό το διάστημα είχε καθημερινή επαφή με τις Διοικήσεις των Σχολών, την ηγεσία του Σώματος αλλά και τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου, προκειμένου να λαμβάνει απαντήσεις σε ζητήματα που απασχολούσαν τους σπουδαστές. Κατά την επίσκεψή μας δημιουργήσαμε συνθήκες επικοινωνίας και διαλόγου με τους νέους συναδέλφους μας ενημερώνοντάς τους  για ζητήματα τόσο σε υπηρεσιακά όσο όμως και σε ασφαλιστικά θέματα”.

Τέλος, εκφράζει ευχαριστίες προς τον Αρχηγό του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τις διοικήσεις των Σχολών “για την πλήρη κατανόησή τους σε όποια προβλήματα ανέκυπταν, για την θετική έκβαση αυτής της εκπαιδευτικής σειράς, με όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν μέσα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο λόγω του covid-19”, και σημειώνει πως “σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, οι νέοι συνοριακοί φύλακες κέρδισαν την πρώτη τους μάχη και σύντομα εξέρχονται από τις Σχολές για την πρακτική τους εκπαίδευση δίπλα μας”.

Απευθυνόμενος προς τους νέους συνοριοφύλακες ο κ. Χαρέλας ανέφερε: “Τους ευχόμαστε από καρδιάς, από εδώ και πέρα να κερδίζουν καθημερινά τις μάχες απέναντι στη διασυνοριακή εγκληματικότητα με το ήθος και τις αξίες που αρμόζει σε έναν Έλληνα Συνοριακό Φύλακα”.

03eca73c posyfy 17 c68343d7 posyfy 14 101bb954 posyfy 13 83319a14 posyfy 9 9300014b posyfy 7 ce5cbe4e posyfy 6 be72af78 posyfy 5 9ba2c0cf posyfy 4 a91c051c posyfy 3 c030aba9 posyfy 2 bec3d221 posyfy 1