Τοψίδης-Ταπατζάς στις χαλαζόπληκτες περιοχές του Δήμου Ιάσμου μαζί με τον ΕΛΓΑ Θράκης

Το χαλάζι κατέστρεψε ολοκληρωτικά καλλιέργειες με σιτηρά, καλαμπόκια, ηλιόσπορο, βαμβάκια, πατάτα, ακτινίδια και άλλα δενδρώδη, σε Διαλαμπή, Γαλήνη, Μωσαϊκό, Πολύανθο, Αμβροσία, ενώ έπληξε και την περιοχή Αιγείρου στον Δήμο Κομοτηνής και τις περιοχές Σαπών και Πρωτάτου στον Δήμο Μαρωνείας–Σαπών.
Περιφερειάρχης ΑΜΘ-Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς επισκέφθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί περιοχές του Δήμου Ιάσμου που επλήγησαν από την έντονη χαλαζόπτωση της 3ης Μαΐου με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του κ. Ταπατζά την ημέρα της χαλαζόπτωσης στις πληγείσες περιοχές, όπου διαπίστωσε την τεράστια καταστροφή, συνομίλησε με τους αγρότες και επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θράκης, Δημήτρη Πανταζή, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών.

Στη σημερινή τους επίσκεψη στις χαλαζόπληκτες περιοχές ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, μαζί με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ υπό τον κ. Πανταζή, τον Δήμαρχο Ιάσμου Ιμάμ Τζανέρ και τον περιφερειακό σύμβουλο Αχμέτ Οσμάν Πεχλιβάν, είδαν από κοντά το μέγεθος των ζημιών μαζί με τους αγρότες και δήλωσαν τη συνδρομή τους ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις – εκ μέρους του ΕΛΓΑ έγινε γνωστό ότι η αναγγελία ζημιών άνοιξε σήμερα 8 Μαΐου ώστε οι πληγέντες αγρότες εντός δεκαπέντε ημερών να δηλώσουν τις ζημιές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης δήλωσε: «Ως Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είμαστε πάντα έμπρακτα δίπλα στους αγρότες μας, και με την παρουσία μας σήμερα στις χαλαζόπληκτες περιοχές μαζί τον Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη διασφαλίζουμε ότι θα τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για την αποζημίωσή τους. Προτεραιότητά μας ως διοίκηση της Περιφέρειας είναι να στηρίξουμε με έργα υποδομών τον πρωτογενή τομέα και το αγροτικό εισόδημα. Ήδη στην Π.Ε. Ροδόπης αναδείξαμε ανάδοχο για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων και λεηλατημένων αντλιοστασίων, που με τη λειτουργία τους θα συμβάλλουν στη συγκράτηση των υδάτων και την ενίσχυση του υδροφόρου ορίζοντα, ενώ σε συνδυασμό με τον καθαρισμό των ρεμάτων που εκτελούμε θα αποτρέψουν τα πλημμυρικά φαινόμενα. Παράλληλα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων προχωρά τις διαδικασίες για την υλοποίηση  μικροφραγμάτων σε όλη την επικράτεια της Π.Ε. Ροδόπης, με πρώτα, αυτά του Αγιοχωρίου και του Κοσμίου, για τη συγκράτηση και αξιοποίηση των υδάτων. Τέλος, είναι γνωστό ότι η Π.Ε. Ροδόπης εκτελεί έργο 120.000 ευρώ για την αποκατάσταση του ταμιευτήρα του ποταμού Κομψάτου για την προστασία της κοίτης και των τριών γεφυρών που βρίσκονται στα κατάντη, από πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και την τροφοδοσία με νερό του τσιμεντένιου αύλακα που διοχετεύει νερό άρδευσης σε 3.500 στρέμματα με καλλιέργειες στην περιοχή ευθύνης του ΤΟΕΒ Ιάσμου».

Τοψίδης-Ταπατζάς στις χαλαζόπληκτες περιοχές του Δήμου Ιάσμου μαζί με τον ΕΛΓΑ Θράκης Τοψίδης-Ταπατζάς στις χαλαζόπληκτες περιοχές του Δήμου Ιάσμου μαζί με τον ΕΛΓΑ Θράκης Τοψίδης-Ταπατζάς στις χαλαζόπληκτες περιοχές του Δήμου Ιάσμου μαζί με τον ΕΛΓΑ Θράκης Τοψίδης-Ταπατζάς στις χαλαζόπληκτες περιοχές του Δήμου Ιάσμου μαζί με τον ΕΛΓΑ Θράκης Τοψίδης-Ταπατζάς στις χαλαζόπληκτες περιοχές του Δήμου Ιάσμου μαζί με τον ΕΛΓΑ Θράκης Τοψίδης-Ταπατζάς στις χαλαζόπληκτες περιοχές του Δήμου Ιάσμου μαζί με τον ΕΛΓΑ Θράκης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood