Τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, και συζήτησαν για τη διοργάνωση στην Κομοτηνή της συνεδρίασης της Ειδικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επ´ ευκαιρία των εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Ο Ευρ. Στυλιανίδης που ήταν και ο εισηγητής αυτής της πρωτοβουλίας, τόνισε τη μεγάλη σημασία της συγκεκριμένης σπάνιας απόφασης, τόσο για τον τόπο όσο και για το ίδιο το κοινοβούλιο, καθώς η συνεδρίαση στην ελληνική περιφέρεια της εν λόγω κοινοβουλευτικής επιτροπής, θα αποτελέσει τιμή για τον ακριτικό Ελληνισμό και θα δώσει μια μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί ο ρόλος της περιοχής μας και να συνδεθεί η Θράκη με τον Οικουμενικό Ελληνισμό χρησιμοποιώντας ως γέφυρα το Κοινοβούλιο.

Ο Γ. Γκαράνης ευχαρίστησε τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή Ροδόπης για την πρωτοβουλία, και δεσμεύτηκε ο Δήμος Κομοτηναίων να συνδράμει με τον καλύτερο τρόπο στην άψογη διοργάνωση της συνεδρίας και στη φιλοξενία των Βουλευτών, εντάσσοντάς την ως κορύφωση στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμών.

Δήμαρχος και Βουλευτής συμφώνησαν επίσης να συστηματοποιήσουν τη συνεργασία τους, προκειμένου να προωθηθούν προς την Κυβέρνηση και άλλα σημαντικά ζητήματα του Δήμου Κομοτηνής.