Τόλης Τομζάς: “Όραμά μου είναι ένα πιο ασφαλές μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας”

Ένας ειδικός της Πολιτικής Προστασίας, στην ομάδα της "Κοινωνίας Πολιτών".
381433382_10224078855580523_8243092168492108923_n

Ο πάντα χαμογελαστός και πρόθυμος να προσφέρει τη βοήθειά του, Απόστολος (Τόλης) Τομζάς, κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Κοινωνία Πολιτών του Γιάννη Γκαράνη. 

Τόλης Τομζάς: "Όραμά μου είναι ένα πιο ασφαλές μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας"

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974 και κατοικεί στην Κομοτηνή. Είναι πατέρας δύο παιδιών.

Εργάζεται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το 2009 ως και σήμερα και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας.

Ως στάση ζωής τον διακατέχει το πνεύμα της δια βίου μάθησης και γι’ αυτό επιμορφώνεται διαρκώς σε σεμινάρια του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης σε γνωστικά αντικείμενα όπως η Πολιτική Προστασία, η Διαχείριση Κρίσεων, η Πρόληψη Φυσικών Καταστροφών καθώς και άλλα θέματα που διευρύνουν τα γνωστικά πεδία του με σκοπό να είμαι πάντα χρήσιμος στην υπηρεσία του και στην κοινωνία γενικότερα. Επίσης συμμετέχει σε όλες τις ασκήσεις ετοιμότητας πάνω σε θέματα Πολιτικής Προστασίας με όλους τους Φορείς που εμπλέκονται. Παράλληλα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τρίτο έτος σπουδών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και Κεντρικής Υπηρεσίας (Σ.Ε.Π.Ε.Ρ.Κ.Υ.) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα μετά από την “τιμητική” όπως τη χαρακτηρίζει πρόταση του Δήμαρχου Γιάννη Γκαράνη, “έχοντας εφόδιο τις γνώσεις και εμπειρίες που έχω αποκτήσει κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής μου σε θέματα που αφορούν το πεδίο της Πολιτικής Προστασίας, και γνωρίζοντας τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής που ζω”, όπως αναφέρει.

Τόλης Τομζάς: "Όραμά μου είναι ένα πιο ασφαλές μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας"

“Είναι κοινώς αποδεκτό πως η κλιματική κρίση που βιώνουμε εξελίσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα με τις επιπτώσεις της καθημερινά να είναι παραπάνω από ορατές”, σημειώνει, και προσθέτει: “Οι επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις και εμείς πρέπει να έχουμε γνώσεις για τους τρόπους και τις μεθόδους μείωσης των επιπτώσεων των καταστροφών”.

Ο ίδιος συμμετείχε στη διαχείριση πολλών κρίσεων για πολλούς κινδύνους (πυρκαγιές, πλημμύρες, έντονα καιρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις, καθώς και τεχνολογικά ατυχήματα), στη Ροδόπη και σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Επίσης συμμετείχε δημιουργικά με την εμπειρία του και στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των παραπάνω κινδύνων.

Γνώμη του είναι πως “όλοι οι φορείς διοίκησης θα πρέπει να επιμορφώνονται σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, ώστε να λαμβάνουν αποφάσεις προς όφελος του πολίτη. Θα πρέπει να δοθεί βάρος σε θέματα πρόληψης και αυτοπροστασίας καθώς η γνώση και η πρόληψη καθιστούν την κοινωνία μας πιο ανθεκτική”.

Ακόμη, κατά την άποψή του, “η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης πρέπει και μπορεί να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη. Δυστυχώς είναι γνωστό ότι υπάρχουν δυσκολίες στην επικοινωνία και στη συνεργασία μεταξύ των φορέων, ειδικότερα εν ώρα κρίσης”.

Γι΄αυτό και σκοπός του είναι να γεφυρώσει αυτές τις διάφορες, βασιζόμενος στην εμπειρία και στην καλή προσωπική του σχέση με όλους τους εμπλεκόμενους. Πιστεύω ότι υπάρχει εξαιρετικά ικανό ανθρώπινο δυναμικό στην περιοχή μας και όποιες αστοχίες οφείλονται στις δυσκολίες που ανέφερα”, υπογραμμίζει, και εν όψει της κάλπης της Κυριακής, καταλήγει με το δικό του κάλεσμα-μήνυμα προς τους/τις ψηφοφόρους:

“Φίλοι και φίλες, ζητώ την ψήφο σας. Έχω γνώσεις, εμπειρία και όρεξη για να προσφέρω στον τόπο μου, όπως το κάνω καθημερινά μέσα από τη δουλειά μου και τη δράση μου. Πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω μέσα από την εμπειρία και τις γνώσεις μου που έχω, τον Δήμο Κομοτηνής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν επιτυχώς αυτά τα σοβαρά προβλήματα στο μέλλον. Όραμά μου είναι ένα πιο ασφαλές μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας”.

Τόλης Τομζάς: "Όραμά μου είναι ένα πιο ασφαλές μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας"

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood