Την αναγκαιότητα της απρόσκοπτης διέλευσης τουριστών και επισκεπτών από χώρες της Ε.Ε. και της συμφωνίας Schengen από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας, με όρους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, τόνισε επιτακτικά ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης στη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τσαλικίδης θέτοντας στο επίκεντρο της συνάντησης το ζήτημα της Νυμφαίας, πρόσθεσε εμφατικά ότι «κρίνεται απαραίτητη η άμεση εγκατάσταση συνεργείων του ΕΟΔΥ, ώστε να εισέρχονται τουρίστες με ασφάλεια στην περιοχή μας».

Ο κ.Καράογλου υποστήριξε από την πλευρά του πως «η Θράκη δεν αποκλείεται από την επανεκκίνησή του τουρισμού» και υπογραμμίζοντας το αμέριστο ενδιαφέρον του σημείωσε ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα στην κατεύθυνση ενίσχυσης της περιοχής.

Επιπλέον, ο κ. Τσαλικίδης εξέθεσε θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση των υπηρεσιών της Π.Ε. Ροδόπης, την προσέλκυση επενδύσεων για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης στην περιοχή, και την ανάδειξη της Ροδόπης στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας, ενώ ακόμη συζητήθηκε η ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στο δίκτυο διοργάνωσης των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης τόνισε: «Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό για το έμπρακτο και άμεσο ενδιαφέρον του για την περιοχή της Ροδόπης. Ζήτησα την στήριξή του ώστε να ενεργήσουμε από κοινού μέσα από διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας, αφενός για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μου, αφετέρου για να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ροδόπης».

Εξάλλου, σε επικοινωνία που είχε και με άλλα κυβερνητικά στελέχη, ο κ. Τσαλικίδης, γνωστοποίησε οτι: “Εξέφρασα την έντονη δυσαρέσκεια και προβληματισμό μου για τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα όσον αφορά το ενδεχόμενο κλεισίματος του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας και ζήτησα περαιτέρω διευκρινήσεις τονίζοντας την σημασία της απρόσκοπτης εισόδου των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συμφωνίας Σένγκεν. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα επιφέρει ανυπολόγιστες συνέπειες στην περιοχή και την χώρα. Επίσης ζήτησα την άμεση εκκίνηση των δειγματοληψιών στον συνοριακό σταθμό όπως ανακοίνωσε ο Προεδρος ΕΟΔΥ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή”.