Το δικό του βίντεο με τίτλο “Αλήθειες & Ψέματα για τα Πανεπιστήμια”, ως απάντηση στο βίντεο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δημιούργησε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Με σύνθημα μάλιστα “Φοιτητές ξανά”, τονίζει σε ανακοίνωσή του:
“Πάει πολύ η παράταξη της κυβέρνησης που έχει εγκληματικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας, για το συνωστισμό στα ΜΜΜ, για την άθλια κατάσταση στους χώρους δουλειάς, για τους 6.000 αστυνομικούς (βλ. επέτειο Πολυτεχνείου), να μας κουνάει το δάχτυλο. Την ίδια στιγμή που οι εκλεγμένοι της ΔΑΠ στην Ιατρική Σχολή Αθηνών δε στηρίζουν τα αιτήματα για προσλήψεις γιατρών, για νέα εμβολιαστικά κέντρα (ελπίζουμε να μην έπαθαν “Βελόπουλο”). Αν η κυβέρνηση ανησυχεί για την υγεία μας, ας αποσύρει το νομοσχέδιο, όπως διεκδικούν οι φοιτητικοί σύλλογοι και ας σταματήσει να νομοθετεί “πίσω από τις πλάτες μας”, όπως έκανε με τα 113 “κορονο-νομοσχέδια” που ψήφισε μέσα στο 2020, εκμεταλλευόμενη την πανδημία.
Πάει πολύ η ΔΑΠ, η παράταξη των κλειστών σχολών και των ιδιωτικών κολλεγίων, η παράταξη που προτιμά αστυνόμους από καθηγητές, κάμερες αντί για σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό, να μιλά για αναβάθμιση των σπουδών, τη στιγμή που οι προϋπολογισμοί για την Παιδεία μειώθηκαν κατά 8%, που προσλήφθηκαν (ακόμα) λιγότεροι καθηγητές από πέρσι.
6529987c screenshot 937Πάει πολύ η ΔΑΠ, που σε μια σειρά σχολές προτιμά να χαθεί το εξάμηνο από το να γίνουν άμεσες προσλήψεις για τη δια ζώσης διδασκαλία των εργαστηρίων σε ολιγομελή τμήματα και με όλα τα μέτρα προστασίας, να μιλά για “αναβάθμιση”. Είναι θράσος να βαφτίζει “απολύτως αναγκαία” τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνησή της στα πανεπιστήμια. Δεν έχουμε ανάγκη από διαγραφές, αστυνομία, αλλά από καθηγητές, βιβλία, εστίες. Η ανάγκη μας είναι να γίνουμε ΞΑΝΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ! Εάν η (“υπεύθυνη” όπως αυτοχαρακτηρίζεται) ΔΑΠ αγωνιά τόσο πολύ, όσο λέει, για το πανεπιστήμιο, ας σταματήσει να υπονομεύει τη λειτουργία των Διοικητικών Συμβουλίων (Παν. Πειραιά, Οδοντιατρική, Ιατρική, Νομική, ΠαΔΑ κ.α.) και ας υπερψηφίσει μια φορά τις προτάσεις που καταθέτουμε για το άνοιγμα της σχολής μας, για την επιστροφή μας στα αμφιθέατρα με όλα τα απαραίτητα μέτρα.
b5ea4937 screenshot 936Και όλα αυτά, τη στιγμή που η κυβέρνησή τους ανοίγει Mall, χιονοδρομικά κ.ά.
Καλούμε κάθε φοιτητή που αγωνιά για τις σπουδές του, που θέλει να επαναλειτουργήσει η σχολή του, που δε θέλει την αστυνομία στο διπλανό του έδρανο, που δε θέλει να διαγραφεί επειδή δούλευε/ξενοίκιασε/δεν πήρε μετεγγραφή, να μπει στον αγώνα. Να παλέψει μέσα από το σύλλογο του για να διεκδικήσουμε μαζί όλα όσα έχουμε ανάγκη, γυρνώντας την πλάτη σε πολιτικές δυνάμεις και νεολαίες που εξυπηρετούν συμφέροντα ξένα από τις ανάγκες μας!
Υ.Γ. Τους φοιτητοπατέρες ας τους αναζητήσει η ΔΑΠ στα στελέχη της που για να εξασφαλίσουν ψήφους εκβιάζουν, απειλούν και εκφοβίζουν φοιτητές”.
65c94750 screenshot 935