Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ, αναγορεύει σε Επίτιμο Διδάκτορά του, έναν ευεργέτη του

Τον Ομότιμο Καθηγητή Λατινικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Leeds, Robert Maltby.
Επιτιμοποίηση ελληνικό_page-0001

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 19:00, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας θα αναγορεύσει τον Ομότιμο Καθηγητή Λατινικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Leeds, Robert Maltby, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότατη και διεθνώς αναγνωρισμένη προσφορά του στα Κλασικά Γράμματα αλλά και το αδιάλειπτο ενδιαφέρον και την έμπρακτη υποστήριξή του στο Τμήμα.

O Ομότιμος Καθηγητής Maltby έχει να επιδείξει πλουσιότατο ερευνητικό και συγγραφικό έργο σε πολλούς τομείς της Λατινικής Φιλολογίας, μεταξύ των οποίων η ρωμαϊκή κωμωδία, η ρωμαϊκή ερωτική ελεγεία, η αρχαία ετυμολογία και η διδασκαλία της λατινικής γλώσσας. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών συνεδρίων με σχετικές επιστημονικές ανακοινώσεις, και έχει συγγράψει πολυάριθμες μελέτες αλλά και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους.

Με πλούσια και μακροχρόνια πείρα στην αξιολόγηση ερευνητικών προγραμμάτων και προγραμμάτων σπουδών βρετανικών και ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, συμμετείχε ως μέλος της πρώτης Επιτροπής Εξωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική αναβάθμιση του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Απότοκο αυτής της στενής συνεργασίας και του ενεργού και αδιάπτωτου ενδιαφέροντός του για την εξέλιξη του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ, αποτέλεσε και η πρωτοβουλία του για τη δωρεά της Βιβλιοθήκης του Τμήματος Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Leeds στη Βιβλιοθήκη του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ. Οι περίπου 1.600 τόμοι (βιβλία αρχαιογνωσίας, σειρές επιστημονικών περιοδικών, αλλά και σπάνια παλαίτυπα και στερεότυπες εκδόσεις), αναβάθμισαν σημαντικά την αρχαιογνωστική συλλογή της Βιβλιοθήκης.

Ενόψει, δε, της επιτιμοποίησης, θα διοργανωθεί και σχετικό διεθνές συνέδριο.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood