Ο Θερινός Κινηματογράφος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής, συνεχίζει τις προβολές του στο ανοιχτό θέατρο Κομοτηνής (δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο), με μια ταινία του σύγχρονου ελληνικού  κινηματογράφου που έχει αποσπάσει βραβεία Ίρις καλύτερης σκηνοθεσίας και Α’ γυναικείου ρόλου 2020 από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

H παγκόσμια πρεμιέρα της έγινε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το 2019 όπου απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

Ο λόγος για την ταινία “Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών”, που θα προβληθεί τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, την Τρίτη 30 Ιουνίου και την Τετάρτη 1 Ιουλίου, με ώρα έναρξης 21:15.

Η ταινία είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 15 ετών και θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους.

Λίγα λόγια για την ταινία από τη σελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης:
Δύο γυναίκες, μια αστυνομικός και μια εργάτρια σε εργοστάσιο παραγωγής χελιών στη Δυτική Ελλάδα. Όταν ένας μυστηριώδης θάνατος φέρνει τα πάνω-κάτω στη μικρή τους πόλη και πυροδοτεί έναν άγριο κύκλο βίας, οι ζωές των δύο γυναικών, που μέχρι χτες αγνοούσαν η μία την ύπαρξη της άλλης, θα αρχίσουν να συγκλίνουν. Η συνάντησή τους μπορεί να είναι η σωτηρία τους.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ – Προπώληση εισιτηρίων στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο.

Άνεργοι, ΑμεΑ: είσοδος ελεύθερη με την επίδειξη κάρτας στο ταμείο.

"Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών" στο Θερινό Σινεμά του ΔΗΠΕΘΕ ΚομοτηνήςΥπενθυμίζεται οτι στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό:

  • Πριν από κάθε προβολή απολυμαίνονται τα καθίσματα του θεάτρου.
  • Το ταμείο ανοίγει στις 20:00.
  • Παρακαλούνται οι θεατές να προτιμούν την προαγορά εισιτηρίου για την αποφυγή συνωστισμού στο ταμείο του θεάτρου.
  • Ακόμα και οι θεατές που έχουν δωρεάν είσοδο πρέπει να εξυπηρετούνται από το ταμείο για το εισιτήριο ατελώς.
  • Η είσοδος στο θέατρο γίνεται οργανωμένα, ανά παρέες, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στη σκάλα. Παράκληση το ίδιο να γίνεται και κατά την έξοδο των θεατών ανά σειρά και από τις δυο εξόδους του θεάτρου.
  • Στις σειρές που επιτρέπεται να καθίσουν οι θεατές παρακαλούνται να αφήνουν ένα κάθισμα κενό από τη διπλανή παρέα. Συμπληρώνονται πρώτα τα κεντρικά σημεία των σειρών και μετά τα ακριανά.
  • Δεν γίνεται διάλειμμα.