Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, ο επικεφαλής της παράταξης “Σύμπραξη Προοπτικής” Αντώνης Γραβάνης συνοδευόμενος από τη δημοτική σύμβουλο και μέλος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Κομοτηνής Δήμητρα Τσιμπιρίδου, επισκέφθηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής το οποίο αποτελεί μέλος του Δικτύου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτική στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας ή άλλων διακρίσεων.

Στην εκτενή συζήτηση με το επιστημονικό προσωπικό της δομής, ο κ. Γραβάνης και η κ. Τσιμπιρίδου ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες συμβουλευτικής, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση, την παροχή κοινωνικής, ψυχολογικής και νομικής στήριξης, καθώς και την παραπομπή σε ξενώνες φιλοξενίας όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Ο κ. Γραβάνης δήλωσε:

“Συγχαίρουμε το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου, το έργο του οποίου είναι αξιέπαινο.

Η ισότητα των φύλων «χτίζεται» από εμάς τους ίδιους, και η διαφύλαξη και ενδυνάμωση της, είναι χρέος όλων μας.

Η βία και κακοποίηση κατά των γυναικών αποτελεί την πλέον επαίσχυντη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι φαινόμενο που συμβαίνει διαχρονικά και δυστυχώς αυξανόμενο τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Η Ελλάδα προσάρμοσε στην εσωτερική νομοθεσία τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και καταπολέμηση της κατά των γυναικών. Στόχος είναι η μηδενική ανοχή  και η παροχή ασφάλειας.

Σήμερα, ενώ η πολιτεία παρέχει δομές για την υποστήριξη των γυναικών, πολλές γυναίκες συνεχίζουν να μην καταγγέλλουν την κακοποίηση τους.

Το νομικό πλαίσιο χρειάζεται επιπλέον εκσυγχρονισμό ώστε να συμβάλλει στην πρόληψη και αποτροπή δραστικά και η κοινωνία οφείλει να ξεπεράσει ταμπού και να προστατεύει τα θύματα.

Το «σπάσιμο της σιωπής» είναι προϋπόθεση αντιμετώπισης του φαινομένου”.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής επισκέφθηκε ο Αντώνης Γραβάνης Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής επισκέφθηκε ο Αντώνης Γραβάνης