“Με την επίσκεψή μας στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής, σήμερα 8 Μάρτη, ημέρα της Γυναίκας, θελήσαμε να αναδείξουμε την αναγκαιότητα για συνεχή και επίμονη προσπάθεια εξάλειψης των διακρίσεων ανάμεσα στα δύο φύλα, η οποία δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο σε επετειακές εκδηλώσεις, αλλά να είναι ένας διαρκής, διεκδικητικός αγώνας, που θα αφορά όχι μόνο τον γυναικείο πληθυσμό αλλά ολόκληρη την κοινωνία”.
Αυτό τόνισε η υποψήφια δήμαρχος, επικεφαλής της Πολη-τικής Ανατροπής Ελένης Λαφτσή, η οποία μαζί με υποψήφιες του συνδυασμού της, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Γυναίκας επισκέφθηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών.
dsc0429 1Η κ. Λαφτσή, πρόσθεσε ακόμη:
“Οι διακρίσεις και οι ανισότητες και κυρίως οι ακραίες μορφές αυτών, όπως είναι η σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, αφορά όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου, κοινωνικής και επαγγελματικής δραστηριότητας, πράγμα που αποδεικνύει ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε μέχρι να κατακτήσουμε την ισότητα, η οποία άλλωστε είναι το ζητούμενο σε μια δημοκρατία. Κρυφή μας επιθυμία να μην υπήρχε αναγκαιότητα για την ύπαρξη και λειτουργία αυτών των δομών,όχι γιατί θα έπρεπε να κρύβουμε κάτω από το χαλί τα προβλήματα αυτά,αλλά γιατί θα θέλαμε,στον 21ο αιώνα που διανύουμε,να είχαν εξαλειφθεί αυτά τα φαινόμενα. Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα και τα στατιστικά στοιχεία που μας δόθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, διαψεύδουν τις επιθυμίες μας και μας οδηγούν να διεκδικήσουμε την περαιτέρω ενίσχυση των κέντρων αυτών.Η διασύνδεσή τους με φορείς που συμβάλλουν στην εργασιακή αποκατάσταση των πληττόμενων γυναικών,θα καταστήσει πιο αποτελεσματικό το έργο τους. Μια νέα διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, επιβάλλεται να διαπνέεται από μια τέτοια ευαισθησία και ανησυχία ώστε να συμβάλει με κάθε τρόπο ,να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες των εργαζομένων του κέντρου .Η στήριξη του κέντρου με προσωπικό σε σταθερές εργασιακές συνθήκες,,με τις ανάλογες επιστημονικές τους γνώσεις, μπορούν να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος. Εμείς οι γυναίκες της ΠΟΛΗ-τικης ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ,που επισκεφτήκαμε σήμερα το κέντρο, εκφράσαμε τα συγχαρητήριά μας στις εργαζόμενες που με ιδιαίτερη ευαισθησία και επιστημονική κατάρτιση προσεγγίζουν τα ιδιαίτερα αυτά προβλήματα και δεσμευθήκαμε ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους ώστε να συμβάλουμε,όπου μας ζητηθεί,στην ενίσχυση και στην αποτελεσματικότητα του έργου τους”.