Το σύγχρονο σχολείο INS Professor Emilio Liedo στη Νουμάνθια της Ισπανίας επισκέφθηκε αποστολή του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής

Το σχολείο INS Professor Emilio Liedo στην πόλη Numancia de la Sagra της Ισπανίας, επισκέφθηκε αποστολή του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «BREAK 4 ALL. BREAK 2 U. JOIN US. Break time, Inclusion time, Let’s join us».
IMG_20230214_101225

Έξι μαθητές και δύο καθηγητές του σχολείου της Κομοτηνής συνάντησαν Ισπανούς και Βούλγαρους εταίρους του προγράμματος και εργάστηκαν πάνω στους στόχους που τέθηκαν στην πρώτη συνάντηση.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε σπίτια οικογενειών των Ισπανών μαθητών και το καθημερινό πρόγραμμά τους περιλάμβανε παρακολούθηση σχολικών δραστηριοτήτων σχετικών με το θέμα του προγράμματος, και συμμετοχή σε αυτές, καθώς και γνωριμία με τη σχολική πραγματικότητα της χώρας υποδοχής.

Η Διευθύντρια του σχολείου Δανάη Παντελίδου, εξηγεί: “Ο κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η συμπερίληψη στη σχολική κοινότητα όλων των μαθητών και κυρίως αυτών με συμπεριφορικές ή άλλες δυσκολίες, μέσω των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στα διαλείμματα. Τα παιχνίδια στο διάλειμμα πραγματοποιούνται εδώ και λίγα χρόνια στο ισπανικό σχολείο με μεγάλη επιτυχία. Οι μαθητές με την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητών δημιουργούν μικρές ομάδες  στο διάλειμμα δουλεύοντας με ομαδικό πνεύμα, επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των μελών των ομάδων. Μεταξύ άλλων τα «διαλείμματα»  αφορούν θέματα όπως: αθλητικές δραστηριότητες, ενασχόληση με επιτραπέζια παιχνίδια, δημιουργική γραφή, μουσική, αγγλικά, θέατρο, μυθολογία, ρομποτική, συνεργατικές δραστηριότητες εθελοντισμού, σκάκι, κατασκευές, ζωγραφική και χορούς”.

Πέρα από τις σχολικές δραστηριότητες, οι μαθητές έλαβαν μέρος σε παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού αλλά και σε συζήτηση με τους συνομήλικους συμμαθητές τους στο κέντρο νεότητας της πόλης με θέμα την προστασία των αδέσποτων ζώων και τον εθελοντισμό στην τοπική κοινότητα.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκε περιήγηση στη γειτονική πόλη Toledo η οποία ανήκει στον κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Επίσης η ομάδα έκανε μονοήμερη εκδρομή στην Μαδρίτη όπου επισκέφθηκε πολιτιστικά μνημεία καθώς και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Βασίλισσας Σοφίας το οποίο φιλοξενεί εκτός των άλλων αριστουργημάτων και τη γνωστή Guernica του Pablo Picassο.

“Η επίσκεψή μας ήταν μία εποικοδομητική εκπαιδευτική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες αφού έφερε σε επαφή μαθητές και εκπαιδευτικούς με ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σχολείο και τις πλούσιες σε ιστορία και ομορφιά πόλεις της Ισπανίας”, σημειώνει η εκπαιδευτικός που συνόδευσε τα παιδιά, Αλεξάνδρα Καζάκη.

Το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής θα φιλοξενήσει με τη σειρά του τους εταίρους του προγράμματος, την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

Το σύγχρονο σχολείο INS Professor Emilio Liedo στη Νουμάνθια της Ισπανίας επισκέφθηκε αποστολή του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής Το σύγχρονο σχολείο INS Professor Emilio Liedo στη Νουμάνθια της Ισπανίας επισκέφθηκε αποστολή του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής Το σύγχρονο σχολείο INS Professor Emilio Liedo στη Νουμάνθια της Ισπανίας επισκέφθηκε αποστολή του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής Το σύγχρονο σχολείο INS Professor Emilio Liedo στη Νουμάνθια της Ισπανίας επισκέφθηκε αποστολή του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής Το σύγχρονο σχολείο INS Professor Emilio Liedo στη Νουμάνθια της Ισπανίας επισκέφθηκε αποστολή του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής Το σύγχρονο σχολείο INS Professor Emilio Liedo στη Νουμάνθια της Ισπανίας επισκέφθηκε αποστολή του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής Το σύγχρονο σχολείο INS Professor Emilio Liedo στη Νουμάνθια της Ισπανίας επισκέφθηκε αποστολή του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής Το σύγχρονο σχολείο INS Professor Emilio Liedo στη Νουμάνθια της Ισπανίας επισκέφθηκε αποστολή του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής Το σύγχρονο σχολείο INS Professor Emilio Liedo στη Νουμάνθια της Ισπανίας επισκέφθηκε αποστολή του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood