Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του έρχεται η ανάγκη για νέες ιδέες διακόσμησης του καθιστικού. Ακολουθούν ιδέες σχετικά με τις τάσεις διακόσμησης του καθιστικού που θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις καλοκαιρινές αναβαθμίσεις του σπιτιού σας.

Καλώς ήρθατε στο καλοκαίρι! Καθώς οι μέρες μεγαλώνουν και οι νύχτες γίνονται πιο ζεστές, περνάμε περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους. Είτε πρόκειται για το Σαββατοκύριακο είτε για διακοπές, υπάρχουν περιπτώσεις που έχετε καλεσμένους και πρέπει να κάνετε το σπίτι σας να δείχνει το καλύτερο δυνατό.

Το κλειδί για τη δημιουργία μιας φιλόξενης ατμόσφαιρας είναι η δημιουργία ενός φιλόξενου χώρου που να μοιάζει με το σπίτι σας. Ενώ σε μερικούς ανθρώπους αρέσει να χρησιμοποιούν το σαλόνι τους ως προέκταση της κουζίνας τους, άλλοι το προτιμούν ως έναν πιο επίσημο χώρο όπου φιλοξενούν τους καλεσμένους τους. Όποια κι αν είναι η προτίμησή σας, παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πώς να ανανεώσετε το σαλόνι σας – ώστε να το κάνετε να αισθάνεται σαν σπίτι κατά τη διάρκεια αυτής της υπέροχης εποχής!

Το σαλόνι είναι ένας χώρος για να χαλαρώσετε, να ξεκουραστείτε και να νιώσετε άνετα. Είναι επίσης το μέρος όπου μπορείτε να βάλετε την προσωπική σας σφραγίδα στο σπίτι. Σε αυτό το δωμάτιο συγκεντρώνονται τα μέλη της οικογένειας για βραδιές ταινιών και είναι το μέρος όπου διασκεδάζετε τους φίλους σας. Το σαλόνι είναι ένα σημαντικό μέρος του σπιτιού σας, αλλά είναι επίσης ένα από τα πρώτα δωμάτια που βλέπουν οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στο σπίτι. Αν σχεδιάζετε μια ανακαίνιση για το σαλόνι σας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε μεγάλες αλλαγές που θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια.

Τα ουδέτερα χρώματα είναι πάντα στη μόδα, επειδή ταιριάζουν με τα πάντα! Βοηθούν επίσης στη δημιουργία μιας ηρεμιστικής ατμόσφαιρας στο σπίτι σας και διευκολύνουν την αλλαγή των πραγμάτων χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο πολύ για το ταίριασμα των χρωμάτων. Τα ουδέτερα χρώματα περιλαμβάνουν τα καφέ, τα μαυρισμένα, τα κρεμ ή το λευκό (με διάφορες αποχρώσεις του γκρι). Αυτά τα χρώματα φαίνονται υπέροχα σε κάθε είδους στυλ διακόσμησης, είτε πρόκειται για παραδοσιακό είτε για μοντέρνο σε χαλιά ή ριχτάρια https://www.tsarouhis.gr/21-%CF%81%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%B5%CF%82 .

Τα πιο ελαφριά υφάσματα, όπως το μετάξι ή το λινό, είναι ιδανικά για το καλοκαίρι, επειδή επιτρέπουν τη ροή του αέρα μέσα από αυτά, γεγονός που τα καθιστά πιο άνετα όταν κάθεστε όλη μέρα στα έπιπλα! Εάν έχετε κουρτίνες σαλονιού https://www.tsarouhis.gr/content/10-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%82 από βαριά υφάσματα τότε θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο αντικατάστασης

Το σαλόνι είναι η καρδιά κάθε σπιτιού, γι’ αυτό είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το δικό σας αντικατοπτρίζει αυτό που είστε και αυτό που αγαπάτε!