Σε ετοιμότητα βρήκε το πρώτο φετινό κύμα κακοκαιρίας τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, καθώς όπως τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης «κύριο μέλημά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών».

Μηχανήματα της Περιφέρειας πραγματοποίησαν καθαρισμό των δρόμων για να αποφευχθούν προβλήματα λόγω του χιονόνερου και του πάγου, και κατόπιν ανέλαβαν δράση οι αλατιέρες για τη διατήρηση του οδοστρώματος σε κατάσταση προσπελασιμότητας.

Για τον καλύτερο συντονισμό και την αποφυγή προβλημάτων, κυρίως για τις ορεινές κοινότητες, οι υπηρεσίες έχουν επί 24ωρου βάσεως επικοινωνία με τους αρμόδιους των εν λόγω περιοχών για να καλύψουν όποια ανάγκη προκύψει.

Συγκεκριμένα, σήμερα 29/11 σε αποχιονισμό σημείων του ορεινού οδικού δικτύου της Ροδόπης, επιχείρησαν:

  • το μηχάνημα ΜΕ 119001 στο οδικό δίκτυο Νέα Σάντα – Όρια Ν. Έβρου.
  • το μηχάνημα ΜΕ 132226 στο οδικό δίκτυο Δαρμένη – Ραγάδα – Εσοχή.
  • το μηχάνημα ΚΗΗ 6501 στο οδικό δίκτυο Νέα Σάντα – Κέχρος.

Το αλάτι που διασκορπίζεται από τους αλατοδιανομείς των ανωτέρω μηχανημάτων σε ημερήσια ποσότητα είναι γύρω στους οκτώ τόνους και βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας.

Επίσης, στις 28/11 διατέθηκε ποσότητα άλατος 15 τόνων στον Δήμο Μαρώνειας – Σαπών.

Πέραν αυτών, δε, έχει προβλεφθεί και εγκριθεί «μίσθωση μηχανημάτων για εκχιονισμούς και αντιμετπώπιση έκτακτων αναγκών χειμερινής περιόδου 2018-2019», συνολικού προϋπολογισμού 28.520 € (με ΦΠΑ), «με στόχο την ετοιμότητά μας για αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα», όπως σημειώνει ο κ. Τσαλικίδης.