Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης στην Κομοτηνή

Η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε (άρθρο 10 του Ν. 1.285/1982), την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 2

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν με τις όποιες δυνάμεις τους στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας ενάντια στον ναζισμό και τον φασισμό.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους – άντρες, γυναίκες και παιδιά – που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1.285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης. Η ανωτέρω μάχη-σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης στην ΚομοτηνήΤο πρόγραμμα των εορτασμών της ημέρας στην Κομοτηνή:

Κυριακή 24 Νοεμβρίου

  • Γενικός σημαιοστολισμός από τις 08:00 μέχρι τη δύση του ηλίου.
  • Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες και μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
  • 08:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο της πόλης με απόδοση τιμών.
  • 11:00 Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.
  • 11:20 Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων του Ελληνοϊταλικού Πολέμου του 1940, στο Πάρκο της Περιφέρειας / Τήρηση ενός λεπτού σιγής.
  • Κατά τη δύση του ηλίου, υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου με τη συμμετοχή της Μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του ΑΔΦΚ.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood