Το βιβλιοπωλείο Βαταμίδη σε συνεργασία με τις εκδόσεις Τραυλός, φιλοξενούν τον συγγραφέα Ανδρέα Λύκο από την Κομοτηνή για την παρουσίαση του βιβλίου του “Το πιστόλι του Νεύτωνα”.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης (Αίνου 46) την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 στις 19:30.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο μαθηματικός Χρήστος Ράπτης και η Άννα Δεληγιάννη Τσιουλπά (φιλόλογος, συγγραφέας, κριτικός).

Θυμηθείτε εδώ τη βιβλιοπαρουσίαση της Κομοτηνής.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

51519921 10217989451424880 4051848786719277056 n“Το Πιστόλι του Νεύτωνα”. Ένα μαθηματικό νουάρ που εκτελεί πιστά τη συνταγή μιας καλής αστυνομικής περιπέτειας. Βασικός και αναπάντεχος καταλύτης, τα Μαθηματικά. Στην καρέκλα του υπόπτου κάθονται όλοι οι πρωταγωνιστές. Όλοι είναι ύποπτοι με μαθηματική βεβαιότητα…μέχρι την επόμενη σελίδα.
Ο Ανδρέας Λύκος είναι απόλυτα ικανός να υπηρετήσει δύο αφέντες:
έχει λογοτεχνική παιδεία, είναι Μαθηματικός (αυτό από μόνο του δεν θα ήταν αρκετό), ταυτόχρονα όμως είναι ένας μοναδικός story teller των πιο συγκλονιστικών στιγμών που έμειναν ανεξίτηλες στην εξέλιξη των Μαθηματικών.
Αστυνομική Λογοτεχνία αξιώσεων, χωρίς επιστημονικές εκπτώσεις.
“Το Πιστόλι του Νεύτωνα” διαβάζεται λαίμαργα, ανυπομονείς να γυρίσεις την επόμενη σελίδα και όταν κλείσεις το βιβλίο ευγνωμονείς τον συγγραφέα που δεν σε άφησε βουτηγμένο στην ημιμάθεια. 
Να το απολαύσετε!

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Ανδρέας Λύκος γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1975. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Στατιστική, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Katholieke Universiteit di Leuven του Βελγίου.
Από τον Σεπτέμβριο του 2004 εργάζεται στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στα ερευνητικά ενδιαφέροντά του εμπίπτουν η ανάδειξη της συνάφειας των μαθηματικών με τις τέχνες, καθώς και διδακτικές προτάσεις που συσχετίζουν τα μαθηματικά με την ιστορία τους. Σχετικές εργασίες του έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια και ημερίδες.
Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο “Αναμνήσεις Συμμετρίας” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.