Το νερό που πίνουμε και πως πρέπει να φιλτράρεται

homefresh-image-banner
Το νερό που πίνουμε και πως πρέπει να φιλτράρεται

Γιατί πρέπει να τοποθετήσω φίλτρο στο πόσιμο νερό; Δεν φροντίζει για την καταλληλότητά του ο Δήμος ή η Κοινότητα ;

 Οι Δήμοι και οι Κοινότητες καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για  την παρο­χή καθαρού νερού και  κα­τάλ­ληλου προς πόση, δηλαδή απαλλαγμένου από αιω­ρούμενα σωματίδια και ανεπιθύμητες ουσίες, χλωριωμένου για την καταστροφή των βακτηρίων και ιών. Μετά τον καθαρισμό και έλεγχο του νερού από τον Δήμο / Κοινότητα το νερό ταξιδεύει μέσα σε δίκτυα όπου δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί η επιβάρυνσή του σε βρωμιές, σκουριές, σε επικίνδυνα μέταλλα όπως ο μόλυβδος, αρσενικό και άλλα βαρέα μέταλλα από τα παλιά δίκτυα. Προκύπτει επομένως η ανάγκη καθαρισμού του νερού στο σημείο χρήσης του για τους παρακάτω λόγους :

 • αφαίρεση σκουριάς, βρωμιάς και άλλων αιωρούμενων σωματιδίων,
 • την αφαίρεση της δυσάρεστης οσμής και γεύσης του νερού,
 • την αφαίρεση πτητικών οργανικών ουσιών (εντομοκτόνων, παρασιτοκτόνων), επικίνδυνων μετάλλων (μολύβδου), παραγώγων της αντίδρασης του χλω­ρίου με οργανικές ενώσεις, μικροβίων, ιών κ.α.
Το νερό που πίνουμε και πως πρέπει να φιλτράρεται

Πόσο ακριβό είναι ένα φίλτρο νερού;

 Στην αγορά κυκλοφορούν προϊόντα με μεγάλες διαφορές στην ποιότητα και δια­φό­ρων προελεύσεων.

Συνεπώς υπάρχουν και πολλές “τιμές”. Μια προσεκτική έρευνα αγοράς θα αποδείξει ότι τα “φτηνά” προϊόντα χωρίς υποστήριξη και εγγυήσεις είναι πάντα “ακριβά”. Όταν έχουμε να κάνου­με με προϊόντα που προστατεύουν την υγεία μας, αυτό που προέχει είναι η ποιότη­τα. Αυτό διασφαλίζεται από τις πιστοποιήσεις που έχει το προϊόν και από την αξιοπιστία του προμηθευτή. Στο βαθμό που προσέ­χου­με πλέον πολύ το “τι τρώμε” θα πρέπει εξίσου να ασχοληθούμε και με το “τι πίνουμε”. Συνεπώς η εγκατάσταση ενός αξιόλογου συστήματος φίλτρανσης νε­ρού είναι απαραίτητη.

Τι πρέπει να προσέχω στην επιλογή του φίλτρου ή της συσκευής καθαρισμού νερού;

 Πρέπει να ρωτάμε τον προμηθευτή και να διαβάζουμε προσεκτικά το τεχνι­κό φυλλάδιο του κατασκευ­αστή στο οποίο αναφέρεται η λειτουργία του φίλτρου ή της συσκευής καθαρισμού και οι συνιστώμενες συνθήκες χρήσης της, δηλαδή

 • τι αφαιρεί από το νερό
 • το μέγεθος του πόρου
 • εάν περιλαμβάνει ενεργό άνθρακα
 • χρόνος ζωής ανταλλακτικών
 • παροχή νερού κατά την χρήση
 • πού τοποθετείται
 • μέγιστη και ελάχιστη πίεση λειτουργίας
 • μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία λειτουργίας
 • πιστοποιητικά διεθνών ή εθνικών οργανισμών

Τι φίλτρο πρέπει να τοποθετήσω και που;

 • Γενικά μιλώντας, θα λέγαμε ότι υπάρχουν πέντε κατηγορίες συσκευών φίλτρων, που μπορεί κάποιος να τοποθετήσει σε μια παροχή νερού.
 • Φίλτρο βρύσης. Πρόκειται για συσκευή που τοποθετείτε πάνω στην υπάρχουσα βρύσης της κουζίνας μας, και συνήθως περιέχει φίλτρο άνθρακα ή κεραμικό+άνθρακα, για την συγκράτηση των αιωρούμενων σωματιδίων και την αποχλωρίωση του νερού. Οι περισσότερες συσκευές έχουν επιλογέα αφιλτράριστου και φιλτραρισμένου νερού.
 • Φίλτρο Άνω Πάγκου. Συσκευή που τοποθετείται πάνω στον πάγκο της κουζίνας μας και αποτελείται από μία ή δύο φιλτροθήκες. Συνδέεται με σωληνάκι στην άκρη της βρύσης και μπορεί να μετακινείται δεξιά ή αριστερά πάνω στον νεροχύτη. Εξοπλίζεται συνήθως με φίλτρο άνθρακα η μονή, και ιζημάτων+άνθρακα η διπλή.
 • Φίλτρο Κάτω Πάγκου. Συσκευή που τοποθετείται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας μας και συνδέεται με σπιράλ στην κρύα παροχή του νερού.
  Μπορεί να τοποθετηθεί μονή, διπλή ή και τριπλή φιλτροθήκη, και να την εξοπλίσουμε με τα κατάλληλα φίλτρα. Στην τριπλή, εκτός από φίλτρα ιζημάτων και αποχλωρίωσης , προστίθεται και φίλτρο αποσκλήρυνσης , που συγκρατεί το ασβέστιο (άλατα), από το νερό.
 • Φίλτρο με βρυσάκι.Η περίπτωση αυτή συνδυάζεται πάντα με ένα ξεχωριστό βρυσάκι που τοποθετείται πάνω στον νεροχύτη, δεξιά ή αριστερά από την υπάρχουσα βρύση μας. Έτσι διαχωρίζουμε τον νερό σε φιλτρορισμένο από το βρυσάκι και αφιλτράριστο στην υπάρχουσα βρύση μας. Αυτό κατόπιν συνδέεται με την συσκευή των φίλτρων που βρίσκεται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας. Οι συσκευές που μπορούν να συνδεθούν με αυτόν τον τρόπο είναι πάρα πολλές, ανάλογα με το πόσο ισχυρό θέλουμε να είναι το σύστημά μας. Φτάνουμε σε συστήματα αντίστροφης ώσμωσης, που έχουν επτά (7) διαφορετικά στάδια φίλτρανσης.
 • Στην κατηγορία αυτή έχουμε την συνδυασμένη φίλτρανση. Δηλαδή, ανεξάρτητα από το φίλτρο που έχουμε τοποθετήσει στην κουζίνας, μπορούμε να τοποθετήσουμε κάποια συσκευή στην κεντρική παροχή του σπιτιού μας.

Μ’ αυτό τον τρόπο, φιλτράρουμε το νερό που μπαίνει σ΄όλο το σπίτι (μπάνιο, καζανάκι, θερμοσίφωνας, πλυντήρια πιάτων και ρούχων), διατηρώντας έτσι σε καλή κατάσταση και καθαρές όλες αυτές τις συσκευές. Το φίλτρο αυτό λειτουργεί και σαν προ-φίλτρο για την συσκευή της κουζίνας μας.

 

Σημασία μεγάλη έχει, όπως προείπαμε, η ποιότητα των ανταλλακτικών φίλτρων που τοποθετούμε στην συσκευή μας. Πρέπει να προσέχουμε να είναι πιστοποιημένες και να συγκρατούν αυτά που θέλουμε από το νερό.

Γι αυτό και εμείς στο Home Fresh-Ιωακειμίδης, επιλέγουμε φίλτρα με όλες τις διεθνείς πιστοποιήσεις, ώστε ο πελάτης  μας, να απολαμβάνει  πάντα, καθαρό και υγιεινό νερό.

Επίσης πρέπει να προσεχθεί πολύ η διάρκεια ζωής και η αντικατάσταση των φίλτρων. Δεν τοποθετούμε ένα φίλτρο και το ξεχνάμε. Χρειάζεται τακτική αντικατάσταση (τις περισσότερες φορές κάθε έξι μήνες), για να μπορούμε να απολαμβάνουμε πραγματικά καθαρό νερό.

Η φίλτρανση του πόσιμου νερού είναι μια ολόκληρη επιστήμη, και εμείς στο Home Fresh-Ιωακειμίδης την υπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο.

Στο κατάστημά μας, θα δείτε ζωντανά όλες τις συσκευές και τα φίλτρα και θα ενημερωθείτε αναλυτικά από τους ειδικούς, για κάθε ένα αυτά.

Σας περιμένουμε!!!

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood