Το νεοφιλελεύθερο σχέδιο Μητσοτάκη για την Υγεία

"Μετά τις εξαγγελίες του αρχηγού της ΝΔ, τρίβουν τα χέρια τους εγχώριες και ξένες αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων καθώς και ορισμένοι μεγαλοκλινικάρχες".
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 15

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη:

Κι εκεί που πολλοί πίστεψαν ότι δεν είναι δυνατόν ο αρχηγός της ΝΔ να προτείνει ακόμα και επταήμερη εβδομαδιαία εργασία για τους εργαζόμενους, θεωρώντας το ίσως ως μια απλή αστοχία λόγου είτε ως πολιτικό ανέκδοτο, στην Ελλάδα που ακόμα επουλώνει τις πληγές της από την πολύχρονη μνημονιακή περίοδο φτώχειας και ανεργίας, έρχεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να τους διαψεύσει.
Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του φιλικού του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή των πολύ φιλικών του Πορτοσάλτε και Τσίμα, ξεδίπλωσε το πολιτικό του σχέδιο για την επόμενη (;;;) κυβέρνηση της ΝΔ. Έτσι λοιπόν ενημερωθήκαμε από τα πλέον επίσημα χείλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ άλλων και για το όραμα του Κ. Μητσοτάκη για την Υγεία.

Ξεκινώντας να μιλάει για το θέμα στάθηκε συνοπτικά στο μεγάλο πρόβλημα της χρηματοδότησης των Νοσοκομείων. Ο πολιτικός, του οποίου η κυβέρνηση που ήταν Υπουργός, ευθύνεται για τη μεγαλύτερη υποβάθμιση, υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας στη Μεταπολίτευση, καθώς και για την εξαφάνιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναφέρθηκε σε πρόβλημα χρηματοδότησης ! Συνεχίζοντας και όπως άφοβα εκμυστηρεύεται ο αρχηγός της ΝΔ τις νεοφιλελεύθερες σκέψεις του, μας εξήγησε ότι οραματίζεται τα ελληνικά δημόσια Νοσοκομεία να συνδιοικούνται από το Δημόσιο και τους ιδιώτες μέσω μακροχρόνιων συμβάσεων. Τόση πρεμούρα για να παραδοθεί το management των δημόσιων δομών Υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα και μάλιστα μετά τις αποκρουστικές αποκαλύψεις για το πάρτι διαφθοράς και τα σκάνδαλα που σχετίζονται με μεγάλες εταιρείες του χώρου τα τελευταία χρόνια, δεν είχε εκφραστεί ποτέ στον δημόσιο πολιτικό διάλογο στη χώρα! Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του ιατροτεχνολογικού και λοιπού εξοπλισμού των Μονάδων Υγείας, τομέας στον οποίο σήμερα γίνονται άλματα για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, εξήγησε ότι επί των ημερών του το κράτος δεν θα αγοράζει πια μηχανήματα αλλά υπηρεσίες. Ιδιωτικής κατοχής δηλαδή ιατρικά μηχανήματα θα μισθώνονται και θα πληρώνονται ανά εξέταση ή θεραπεία, σε δομές ιδιωτικών συμφερόντων εντός των Νοσοκομείων και με προσωπικό δημόσιους υπαλλήλους. Θα βάλει δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης τους εργαζόμενους στο χώρο της δημόσιας Υγείας να δουλεύουν για τον ιδιώτη, ο οποίος με βάση την προηγούμενη εξαγγελία του αρχηγού της ΝΔ θα μπορεί να τους απασχολεί 7 ημέρες την εβδομάδα και να πληρώνεται για τις υπηρεσίες αυτές από το κράτος!

Πιο νεοφιλελεύθερο όραμα δεν πρέπει να έχει ξαναδιατυπωθεί διεθνώς και με τόσο «οραματικό» τρόπο. Την ώρα που το πρόγραμμα του Πινοσέτ ωχριά μπροστά στη σκέψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, τρομακτικά υπερήφανος θα νιώθει ο Milton Friedman –εκεί που είναι- για τον φιλόδοξο Έλληνα απόφοιτο του Harvard! Με αυτά και τα άλλα που μας ενημέρωσε σήμερα πρωί πρωί ο επίδοξος αυριανός Πρωθυπουργός, δεν ξέρουμε πόσο επωφελής γίνεται για το κόμμα του, αλλά σίγουρα μάθαμε τι ονειρεύεται τα νεοφιλελεύθερα βράδια του!

Με ότι εκφράσεις και αν χρησιμοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μπορεί να κρύψει πια από κανέναν ότι αυτό που προετοιμάζει και μας επιφυλάσσει για το δημόσιο σύστημα Υγείας, είναι ίσως το μεγαλύτερο deal με δημόσιο χρήμα που έχει ποτέ υλοποιηθεί σ’ αυτή τη χώρα, μεταξύ κράτους και ιδιωτικών συμφερόντων και μάλιστα έκδηλα υπέρ των δεύτερων. Ήδη από τις εξαγγελίες του αρχηγού της ΝΔ, τρίβουν τα χέρια τους εγχώριες και ξένες αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων καθώς και ορισμένοι μεγαλοκλινικάρχες!

Όσο για την ταμπακιέρα και το πώς διαχειριζόμαστε εμείς σήμερα τις προμήθειες για τις ανάγκες των δημόσιων Νοσοκομείων, και για να μην αναφερόμαστε στις δεκάδες μεμονωμένες περιπτώσεις υπερσύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων (διαγνωστικών και θεραπευτικών) με τα οποία εξοπλίζουμε καθημερινά σχεδόν τις υγειονομικές μονάδες όλης της χώρας, αξιοποιώντας εθνικούς και μη πόρους, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), το ΕΣΠΑ, το Αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας, το Υπερ-πλεόνασμα του Υπουργείου Οικονομικών, δωρεές κλπ. Τι να πρωτοθυμηθούμε για τα τελευταία χρόνια; Τα υψηλής τεχνολογίας ακτινο-διαγνωστικά/θεραπευτικά μηχανήματα στα Νοσοκομεία της Άμφισσας, της Λαμίας, του Βόλου, των Φιλιατών, της Λευκάδας, του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο, της Λέρου, της Ικαρίας, της Καρύστου, της Πάτρας κλπ.; Την εκ βάθρων ανανέωση του ιατρικού εξοπλισμού στα ογκολογικά Νοσοκομεία όλης της χώρας; Τέλος ως επίλογο, παραθέτουμε απλά το παρακάτω τμήμα από την προ 10ημέρου ανακοίνωσή μας για την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων για την προμήθεια 19 υπερσύγχρονων αξονικών τομογράφων για τις ανάγκες Νοσοκομείων σε όλη τη χώρα:

“Ο διεθνής διαγωνισμός που διεξήχθη από το Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο με πιλοτικό τρόπο σε σχέση με τις μέχρι σήμερα διαδικασίες προμηθειών, διήρκησε 18 μήνες περίπου και οδήγησε στην σημερινή θετική εξέλιξη. Το τελικό συνολικό τίμημα που προέκυψε για την προμήθεια, εγκατάσταση, συντήρηση/τεχνική κάλυψη για 5 χρόνια και εκπαίδευση του προσωπικού, ανέρχεται στο ποσόν των 8.600.000 € περίπου, από μια διπλάσια σχεδόν προϋπολογισμένη δαπάνη που εκτιμήθηκε αρχικά. Με τον τρόπο αυτό επετεύχθη μεγάλη εξοικονόμηση για τους δημόσιους πόρους, ενώ τα μηχανήματα θα πληρωθούν στις προμηθεύτριες εταιρείες από τα Νοσοκομεία που θα τα υποδεχτούν, αξιοποιώντας τους πόρους που μεταφέρονται σε αυτά από τον ΕΟΠΥΥ”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood