Νέα, ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, αναμένεται να ανακοινωθούν, καθώς όπως διαπιστώνεται καθημερινά, πολλοί είναι αυτοί που δεν συμμορφώνονται με τα περιοριστικά μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού που έχει ανακοινώσει η Πολιτεία. Για παράδειγμα, καφετέριες και χώροι διασκέδασης είναι γεμάτοι κόσμο, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα και την ειδική επιτροπή του υπουργείου υγείας που ασχολείται με το θέμα του κορωνοϊού και με το πώς αυτός θα αντιμετωπιστεί στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, εντός των επόμενων ωρών θα υπάρξουν ανακοινώσεις για κλείσιμο καταστημάτων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κλείσουν και τα πολυκαταστήματα.

«Θα εισηγηθώ να κλείσουν οι καφετέριες», λέει το μέλος της Επιτροπής Ειδικών, κ. Χατζηχριστοδούλου, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 τονίζοντας: «Δυστυχώς, δεν έχουμε κουλτούρα πρόληψης στη χώρα. Δεν έχουμε το αίσθημα αλληλεγγύης, είμαστε λίγο εγωκεντρικοί».

Για το ξέσπασμα κατά των επιπόλαιων δημοτών του, μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος δεν άντεξε να βλέπει την πολυκοσμία στα καφέ και τα μαγαζιά της πόλης του την ώρα που υπάρχουν συστάσεις για περιορισμούς στις δημόσιες συναθροίσεις.

Επίσης αναμένεται να ανακοινωθούν και οικονομικά μέτρα, σε συνέχεια όσων είχαν κοινοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες και περιλάμβαναν την αναστολή πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων.

Πηγή: protothema.gr

Επιμέλεια: inkomotini.news