Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, το μοναδικό της Ελλάδας που έλαβε ετικέτα “eTwinning” για το σχολικό έτος 2020-2021

Τη συγκεκριμένη διάκριση το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής λαμβάνει για δεύτερη φορά, έπειτα και από το σχολικό έτος 2018 – 2019.
μουσικο σχολείο

Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής είναι το μοναδικό Μουσικό Σχολείο της χώρας, το μοναδικό Γυμνάσιο και Λύκειο του Νομού Ροδόπης, ένα από τα 88 σχολεία της Ελλάδας, και ένα από τα 2.139 σχολεία της Ευρώπης, που έλαβε την ετικέτα “Σχολείο eTwinning” για το σχολικό έτος 2020-2021.

Τη συγκεκριμένη διάκριση το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής λαμβάνει για δεύτερη φορά, έπειτα και από το σχολικό έτος 2018 – 2019.

Συνολικά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη η ετικέτα δόθηκε σε ακόμη εννέα σχολεία από Έβρος, Καβάλα, Δράμα και Ροδόπη, μεταξύ των οποίων και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

Η διάκριση αποδίδεται μετά από διαδικασία αξιολόγησης δύο φάσεων.

Συγκεκριμένα:

Στο πρώτο στάδιο έγινε έλεγχος για το αν:

  • Το σχολείο είναι εγγεγραμμένο στο eTwinning για περισσότερα από δύο χρόνια.
  • Υπάρχουν τουλάχιστον δύο εκπαιδευτικοί του eTwinning συνδεδεμένοι με το σχολείο οι οποίοι συμμετέχουν σε έργα, δραστηριότητες επαγγελματικής ανάπτυξης ή άλλες δραστηριότητες στο eTwinning, τη στιγμή της προ-επιλογής.
  • Το σχολείο συμμετέχει/συμμετείχε σε τουλάχιστον ένα Ευρωπαϊκό έργο eTwinning στο οποίο απονεμήθηκε Εθνική Ετικέτα Ποιότητας εντός των δύο χρόνων που προηγούνται της ημερομηνίας της αίτησης (στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής αποδόθηκαν δύο ετικέτες ποιότητας τον Σεπτέμβριο του 2019).

Εφόσον το σχολείο πληρούσε τις παραπάνω προϋποθέσεις, τότε σε δεύτερο στάδιο, συμπληρώθηκε από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς το έντυπο αυτοαξιολόγησης που αφορά σε τέσσερις Πυλώνες του eTwinning:

  • αφύπνιση σχετικά με την ψηφιακή ασφάλεια στο σχολείο.
  • διδακτικές και μαθησιακές πρακτικές, διαθεματική διδασκαλία και εκπόνηση συνθετικών εργασιών.
  • στρατηγική επαγγελματική ανάπτυξη για εκπαιδευτικούς και άλλο προσωπικό των σχολείων.
  • στρατηγική ανάπτυξη του σχολείου.

Η Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής συγχαίρει “όλους τους συμμετέχοντες της δράσης και ιδιαιτέρως στους συμμετέχοντες μαθητές”, και σημειώνει για τη διάκριση, πως “δεν αποτελεί απλά την αναγνώριση της προσωπικής επιτυχίας επιμέρους εκπαιδευτικών του σχολείου, αλλά και αναγνώριση των εξαιρετικών επιτευγμάτων ολόκληρης της ομάδας του eTwinning”.

Τι είναι το eTwinning

Το eTwinning είναι μια μη χρηματοδοτούμενη ευρωπαϊκή δράση, μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες. Το eTwinning είναι η Κοινότητα για τα σχολεία στην Ευρώπη. Εκπαιδευτικοί από όλες τις χώρες που συμμετέχουν, μπορούν να εγγραφούν και να χρησιμοποιήσουν τα online εργαλεία του eTwinning (τη Διαδικτυακή Πύλη και το Desktop) για να βρεθούν μεταξύ τους, να συναντηθούν εικονικά, να ανταλλάξουν ιδέες και παραδείγματα πρακτικής, να ομαδοποιηθούν, να μάθουν μαζί στις Εκδηλώσεις Εκμάθησης και να αναλάβουν τη διεξαγωγή online έργων.

Τι είναι η Ετικέτα Σχολείου eTwinning

Η Ετικέτα Σχολείου eTwinning θεσπίστηκε το 2017 με στόχο την αναγνώριση και επιβράβευση της συμμετοχής, της αφοσίωσης και της δέσμευσης όχι μόνο επιμέρους εκπαιδευτικών του eTwinning, αλλά και ομάδων εκπαιδευτικών και σχολικών ηγετών από το ίδιο σχολείο. Τα σχολεία που τιμούνται με το βραβείο αυτό, είναι πρωτοπόρα και αναγνωρίζονται ως ηγέτες στους τομείς της ψηφιακής πρακτικής, της πρακτικής ηλεκτρονικής ασφάλειας (eSafety), των καινοτόμων και δημιουργικών παιδαγωγικών προσεγγίσεων, της προώθησης συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού, καθώς και της προώθησης πρακτικών συνεργατικής μάθησης με το προσωπικό και τους μαθητές.

Ποια είναι τα οφέλη;

Τα Σχολεία eTwinning:

Το βραβευμένο προσωπικό και διευθυντές των σχολείων ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε ειδικά προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης και μπορούν να γίνουν μέλη μιας Ομάδας eTwinning, ώστε να κοινοποιούν καλές πρακτικές, να συνεργάζονται και να παρακολουθούν συγκεκριμένες διαδικτυακές εκδηλώσεις.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood