Εν όψει της εφαρμογής της πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας που ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και τους ελέγχους που καλείται να διενεργεί η ελληνική αστυνομία για την τήρηση του μέτρου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης Παναγιώτης Μαχαιρίδης απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες να είναι συνεργάσιμοι, καθώς όπως τονίζει, “σ’ αυτόν τον δύσκολο αγώνα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι”.

Με άλλα λόγια, υπενθυμίζει ότι όλοι βρισκόμαστε στην ίδια όχθη, και πως η νίκη έναντι του ιού, προϋποθέτει τη συνέργεια όλων μας και κοινή αίσθηση ευθύνης.

Το μήνυμα του κ. Μαχαιρίδη:

“H Ελληνική Αστυνομία θα ελέγχει την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια. Επειδή οι στιγμές που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και η δοκιμασία που περνάμε δεν επιτρέπει εφησυχασμό, επιβάλλεται η απόλυτη συμμόρφωση όλων στο νέο περιοριστικό μέτρο. Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, με αίσθημα ευσυνειδησίας, να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που δόθηκαν από τα συναρμόδια Υπουργεία, και να μην φέρνουν τους Αστυνομικούς σε δύσκολη θέση κατά τη διενέργεια των ελέγχων. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σ’ αυτόν τον δύσκολο αγώνα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι”.