Σε μήνυμά τους προς τους υποψήφιους και τις υποψήφιες των πανελλαδικών εξετάσεων, ο Πρόεδρος Γιάννης Βεζυργιαννίδης, και η Υπεύθυνη του Τομέα Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των φύλων, της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Ροδόπης της ΝΔ, Ελένη Χατζή, αναφέρουν:
“Ολοκληρώθηκε μια δύσκολη σχολική χρονιά, που σημαδεύτηκε από την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση. Αύριο ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις που  αποτελούν σταθμό και κορύφωση των προσπαθειών όλων των μαθητών  για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Είναι η στιγμή της προσπάθειας, η στιγμή της δικαίωσης, μια σημαντική ευκαιρία κατά την οποία οι κόποι του παρελθόντος συμπλέουν με μια δοκιμασία του παρόντος για να τροφοδοτήσουν τα όνειρα του μέλλοντος. Η Παιδεία, είναι μια συνεχής διαδικασία εμβάθυνσης στο «ταξίδι» της γνώσης, είναι ο «πηγαιμός για την Ιθάκη».
Ευχόμαστε ολόψυχα, σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, καλή επιτυχία στο δύσκολο αγώνα που ξεκινάει τη Δευτέρα, καθώς και καλή δύναμη στις οικογένειές τους και στους δασκάλους τους, που στέκονται αρωγοί στις προσπάθειες τους.
Πρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, γιατί η ζωή, τα όνειρα, οι φιλοδοξίες, δεν αρχίζουν ούτε σταματούν σε έναν διαγωνισμό”.