“Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η πάλη για την εξάλειψη όλων των ανισοτήτων. Γιατί ο αγώνας για ισότητα και δικαιοσύνη είναι αγώνας για μια δημοκρατική κι ελεύθερη κοινωνία”. 

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης στο μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το οποίο αναλυτικά έχει ως εξής:

“8 του Μάρτη σήμερα.

Hμέρα αφιερωμένη στη Γυναίκα, στα Δικαιώματά της και στις διεκδικήσεις της.

Μια Παγκόσμια Ημέρα που θεσπίστηκε ως ενθύμηση της 8ης του Μάρτη του 1857, όταν πρωτοπόρες εργάτριες της υφαντουργίας και του ιματισμού στη Νέα Υόρκη ξεσηκώθηκαν και πάλεψαν. Πάλεψαν με σθένος κι αποφασιστικότητα, διεκδικώντας να τερματιστούν οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και να προστατευτούν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματά τους!

imera ginaikas162 χρόνια μετά και η επέτειος αυτή είναι για όλους μας, άνδρες και γυναίκες, μια αφορμή για να αποτιμήσουμε την εξέλιξη των αγώνων του γυναικείου κινήματος και να διατρανώσουμε την πίστη μας στα μεγάλα του οράματα. Οράματα που αναφέρονται στην κοινωνική ανάγκη για διασφάλιση της Ισότητας, της Ισονομίας και της Ισότιμης συμμετοχής των Γυναικών.

Σε μια εποχή που ακόμη η έμφυλη βία, η περιθωριοποίηση, η εργασιακή εκμετάλλευση και η καταπάτηση των γυναικείων δικαιωμάτων εξακολουθούν να αποτελούν πεδία πάλης και διεκδικήσεων, η ανάγκη να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας προβάλλει επιτακτική.

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η πάλη για την εξάλειψη όλων των ανισοτήτων. Γιατί ο αγώνας για ισότητα και δικαιοσύνη είναι αγώνας για μια δημοκρατική κι ελεύθερη κοινωνία“.