Το μήνυμα του Γιάννη Γκαράνη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Το μήνυμα του Γιάννη Γκαράνη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
ΓΚΑΡΑΝΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ 2

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, σήμερα. Μια Παγκόσμια Ημέρα η οποία μας θυμίζει εμφατικά το πρόδηλο: ότι θεμελιώδες συστατικό μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη, είναι η αντιμετώπιση όλων των ανθρώπων με ισοτιμία και ισονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, περίπου ένα δισεκατομμύριο άτομα στον κόσμο (μεταξύ των οποίων περισσότερα από εκατό εκατομμύρια παιδιά, περισσότεροι από ογδόντα εκατομμύρια άνθρωποι στην Ε.Ε. και περίπου ένα εκατομμύριο άτομα στην Ελλάδα), ζουν με κάποιο είδος αναπηρίας.

Στον Δήμο Κομοτηνής έχει αναγνωριστεί από το αναπηρικό κίνημα η έμπρακτη μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας: στην προσβασιμότητα, στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην άθληση και στην ψυχαγωγία.

Αυτήν την πολιτική της έμπρακτης στήριξης από τις δομές του Δήμου μας, των Ατόμων με Αναπηρία, της καθοριστικής συμβολής στη βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας, δεσμεύομαι ως Δήμαρχος Κομοτηνής ότι θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα.

Γιατί η θετική προοπτική ανάπτυξης μιας κοινωνίας, διασφαλίζεται από το κατά πόσο θα καταφέρει να ενσωματώσει και να αξιοποιήσει το σύνολο του έμψυχου δυναμικού της. Χωρίς αποκλεισμούς, περιθωριοποιήσεις, στεγανά και προκαταλήψεις.

Για μας, ως Δημοτική Αρχή, τα δικαιώματα της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των Ατόμων με Αναπηρία, είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα και υποχρέωση συνολικά της κοινωνίας μας”.
.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood