Εν όψει της αυριανής έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, απευθύνει το εξής μήνυμα:
«Οι τελειόφοιτες μαθήτριες και οι τελειόφοιτοι μαθητές των λυκείων του τόπου μας, στο τέλος αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης χρονιάς, η οποία επηρεάστηκε και διαμορφώθηκε καθοριστικά από την πανδημία του  κορωνοϊού, μπαίνουν αύριο στο τελικό στάδιο της επίπονης προσπάθειάς τους, σε αυτό των πανελλαδικών εξετάσεων.
Εύχομαι, λοιπόν, σε όλα τα παιδιά μας να πετύχουν τους εκπαιδευτικούς τους στόχους. Θέλω, όμως, να τους υπενθυμίσω ότι σε αυτήν την κρίσιμη, αρχική περίοδο της ενηλικίωσής τους, οι εξετάσεις αυτές είναι η πρώτη σημαντική δοκιμασία, στην οποία καλούνται να ανταπεξέρθουν με επιτυχία, αλλά όχι η μοναδική, ούτε η τελευταία.
Στο όμορφο ξεκίνημα της ενήλικης ζωής τους οι δρόμοι προς την επιτυχία και την ευτυχία, που θα διανοιχτούν μπροστά τους, θα είναι πολλοί. Εύχομαι στα παιδιά μας να έχουν υγεία και πίστη στις δυνατότητές τους, για να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να συμβάλλουν κι αυτά με τη σειρά τους στην οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο της κοινωνίας μας.
Αύριο το πρωί, λοιπόν, τους συνιστώ και τους εύχομαι να προσέλθουν στον στίβο των εξετάσεων με απεριόριστη εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα τα καταφέρουν περίφημα!
Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ ολόθερμα τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κηδεμόνες, για τη δική τους συμβολή με τους αγωνιώδεις κόπους τους στην προσπάθεια αυτή των μαθητριών και των μαθητών μας!
Καλή επιτυχία!».