«Η αρμονική συνύπαρξη μεταξύ των δύο φύλων, παρά τις όποιες βιολογικές ή άλλες διαφορές, θα γίνει πραγματικότητα, όταν θα αποβληθούν οι βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις τους», σημειώνει στο μήνυμά του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής, Αντώνης Γραβάνης. «Όταν επέλθει η αλλαγή στις κοινωνικές αξίες και τους κανόνες», προσθέσει, «τότε και η Κοινωνία θα εναρμονιστεί με το Δίκαιο. Τότε και η Ανθρωπότητα, θα αξίζει ένα τριαντάφυλλο…».

Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμα του κ. Γραβάνη:

«Στο χωριό, στο εμπορικό, στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στο πανεπιστήμιο, στην καθαριότητα, στο νοσοκομείο, στο σπίτι…

gynaikaΗ Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου. Τα τελευταία 20 χρόνια, περίπου, στόχος της Ημέρας αυτής είναι να υπενθυμίζει ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους άντρες, σε όλους τους τομείς.

162 χρόνια μετά από τη μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας, στις 8 Μαρτίου 1857, από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, οι γυναίκες έχουν πλέον νομική ισότητα με τους άντρες.

Ωστόσο, η κοινωνική ισότητα -η ουσιαστική- δεν έχει ακόμα επιτευχθεί.

Η αρμονική συνύπαρξη μεταξύ των δύο φύλων, παρά τις όποιες βιολογικές ή άλλες διαφορές, θα γίνει πραγματικότητα, όταν θα αποβληθούν οι βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις τους. Όταν επέλθει η αλλαγή στις κοινωνικές αξίες και τους κανόνες, τότε και η Κοινωνία θα εναρμονιστεί με το Δίκαιο.

Τότε και η Ανθρωπότητα, θα αξίζει ένα τριαντάφυλλο…».