Το «Μαζί για το Παιδί» δίπλα στους μαθητές του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου Ροδόπης

Το «Μαζί για το Παιδί» και τα σωματεία-μέλη του εργάζονται εδώ και 27 χρόνια για την προστασία χιλιάδων παιδιών στη χώρα μας.
mazigiatopaidi-1

Το «Μαζί για το Παιδί» δημιούργησε για τους 92 μαθητές του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου του νομού Ροδόπης δύο σύγχρονες πλήρως εξοπλισμένες διαδραστικές αίθουσες διδασκαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Μέσω της παρέμβασης του «Μαζί για το Παιδί», η οποία σχεδιάστηκε έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις θεματικές στις οποίες επικεντρώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία του σχολείου, προσφέρονται στους εκπαιδευτικούς τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να κάνουν το μάθημα πιο ελκυστικό. Οι μαθητές από διαφορετικά κοινωνικά και πολιτιστικά περιβάλλοντα ανακαλύπτουν τη γνώση με εύκολο και διαδραστικό τρόπο. Για κάθε ενότητα υπάρχουν βιβλία και αντίστοιχα kits παιχνιδιιών και πειραμάτων ώστε το μάθημα να γίνεται διαδραστικό και παράλληλα να ενισχύεται η φιλαναγνωσία.

Όπως ανέφερε η κυρία Τατιάνα Μουλούλη, Υπεύθυνη Ανάπτυξης & Εθελοντισμού του «Μαζί για το Παιδί»: «Δημιουργήσαμε τους εκπαιδευτικούς χώρους με γνώμονα τη διασφάλιση του δικαιώματος κάθε παιδιού στις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση καταρρίπτοντας τους γεωγραφικούς περιορισμούς. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους μαθητές  του Ιάσμου πρόσβαση στον πλούτο της γνώσης, μέσω ενός σύγχρονου τρόπου εκπαίδευσης, αναδεικνύοντας τις σύγχρονες επιστήμες και τα  διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, συμβάλλοντας  με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων ζωής».

Όπως δήλωσε η κυρία Αναστασία Παπαχρήστου, Διευθύντρια του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου: «Η στήριξη του «Μαζί για το Παιδί» παρέχει σε εμάς τους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους μαθητές μας, την ευκαιρία για μια ουσιαστική και πολύπλευρη μάθηση. Αφενός οι εκπαιδευτικοί μας αποκτούν σύγχρονα εργαλεία, τα οποία ενισχύουν την εκπαιδευτική διαδικασία και αφετέρου οι μικροί μας μαθητές κατακτούν πλέον τη γνώση με παιγνιώδη και δημιουργικό τρόπο!».

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου μπορούν πλέον να προσεγγίζουν την γνώση μέσα από την:

  1. Αίθουσα Φυσικών Επιστημών

Η αίθουσα φυσικών επιστημών εμπλουτίστηκε με όλα τα απαραίτητα εργαλεία που προάγουν τη βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση στη φυσική, χημεία και βιολογία που πλαισιώνεται από ανάλογο εκπαιδευτικό υλικό όπως σετ πειραμάτων και μοντέλα του ανθρωπίνου σώματος.

  1. Αίθουσα Διερευνητικής Μάθησης με έμφαση στις ανθρωποκεντρικές επιστήμες

Μέσα από τα βιβλία και  το εκπαιδευτικό υλικό της αίθουσας Διερευνητικής Μάθησης τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το σώμα τους, να ανακαλύψουν άγνωστα μέρη στον χάρτη, να ανακαλύψουν μεγάλες προσωπικότητες του πολιτισμού και της κοινωνίας, να μελετήσουν τις αναλώσιμες πηγές ενέργειας και το περιβάλλον έτσι ώστε να αναπτύξουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Το «Μαζί για το Παιδί» υλοποιεί δράσεις ολιστικής παρέμβασης για τα παιδιά και τους νέους της Θράκης στηρίζοντας την τετραετία 2019-2022 περισσότερους από 10.000 μαθητές και τις οικογένειες τους στους νομούς Ροδόπης και Έβρου στο πλαίσιο του προγράμματος «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Προτεινόμενα HASHTAG:  #mazigiatopaidi  #mazistisakritikes #togetherforchildren  #iseseukairies

Λίγα λόγια για το «Μαζί για το Παιδί»:

Το «Μαζί για το Παιδί» και τα σωματεία-μέλη του εργάζονται εδώ και 27 χρόνια για την προστασία χιλιάδων παιδιών στη χώρα μας. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με στόχο κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να έχει πρόσβαση σε βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης και σε ίσες ευκαιρίες.

Το έργο του «Μαζί για το Παιδί» επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της φτώχειας, στην υγεία και την ψυχική υγεία, στην εκπαίδευση, στην στήριξη των σωματείων-μελών που απαρτίζουν την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», καθώς και την υποστήριξη πληθυσμών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

Είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), που στηρίζεται σε πόρους από χορηγίες εταιρειών, δωρεές ιδιωτών, έσοδα από προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και από τη διοργάνωση πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο εθελοντισμός είναι κινητήριος μοχλός του «Μαζί για το Παιδί» συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προώθηση των σκοπών και την υλοποίηση των δράσεων του.

Περισσότερα: www.mazigiatopaidi.gr

Το «Μαζί για το Παιδί» δίπλα στους μαθητές του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου Ροδόπης Το «Μαζί για το Παιδί» δίπλα στους μαθητές του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου Ροδόπης Το «Μαζί για το Παιδί» δίπλα στους μαθητές του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου Ροδόπης Το «Μαζί για το Παιδί» δίπλα στους μαθητές του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου Ροδόπης Το «Μαζί για το Παιδί» δίπλα στους μαθητές του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου Ροδόπης Το «Μαζί για το Παιδί» δίπλα στους μαθητές του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου Ροδόπης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood