Για δεύτερη συνεχόμενη φορά θα λάβει μέρος στις Ευρωεκλογές το “Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης, Φιλίας / ΚΙΕΦ-DEB”.

Στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου του 2014, με πρόεδρο τον Μουσταφά Αλή Τσαβούς, είχε λάβει 42.792 ψήφους και ποσοστό 0,75%.

Από τις αρχές του έτους τη σκυτάλη στην προεδρία του κόμματος έχει πάρει η 31χρονη Τσιντέμ Ασάφογλου.

Στην ανακοίνωση-γνωστοποίηση της συμμετοχής τους στις Ευρωεκλογές, οι ιθύνοντες του κόμματος αναφέρουν (πηγή-μετάφραση: facebook):

“Αξιότιμοι άνθρωποι μας! Η χώρα μας Ελλάδα είναι σε μια νέα εκλογική διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτής της εκλογικής διαδικασίας, οι εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα διεξαχθούν επίσης τον επόμενο Μάιο με τις τοπικές εκλογές. Ως μια γιορτή για την Ειρήνη (deb), θα θέλαμε να μοιραστούμε με όλο το κοινό ότι αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Κυριακή 26 Μαΐου.

deb 3Όπως και στις προηγούμενες εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να είμαστε η φωνή όλων όσων έχουν υποστεί διακρίσεις ή αδικίες με οποιονδήποτε τρόπο στη χώρα μας. Ως αποτέλεσμα της επιτυχίας μας το 2014, θα συνεχίσουμε την επιτυχία μας και σε περαιτέρω επίπεδα. Για να κραυγάσουμε με ισχυρότερη φωνή οτι αγνοήθηκαν τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης, μιας από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να δώσουμε έμφαση στις σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που έχουμε βιώσει ως τη φτωχότερη περιοχή της Ελλάδας. Να γίνει η δικαιολογημένη φωνή των κοινοτήτων και των ατόμων όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Σας υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι όλοι χρειάζονται ειλικρινή δικαιοσύνη ως ίσοι πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκείας, γλώσσας, φυλής. Η χώρα μας δεν είναι απειλή για την Ελλάδα, να δείξουμε σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν, ότι είμαστε ένας πλούτος. Να ξανακαταθέσουμε το αίτημά μας για μια πιο δημοκρατική, πιο ανεκτική Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση. Εν συντομία, για τη φιλία, την ισότητα και την Ειρήνη. Ας πάμε ξανά με ενότητα, σε μια ισχυρότερη και δημοκρατική φωνή για να ανακοινώσουμε την παρουσία μας και τις απαιτήσεις μας!”.