“Το καλάθι των μαθητών” | Ένα ακόμη μέτρο στήριξης του οικογενειακού εισοδήματος

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, από σήμερα Τετάρτη 30 Αυγούστου και μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, τίθεται σε ισχύ το "Καλάθι των Μαθητών".
school_1

Πέραν, λοιπόν, του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους – στα επίπεδα του 2021 – που έχει ήδη θεσμοθετήσει η Κυβέρνηση στα βασικότερα σχολικά είδη, δημιουργείται για πρώτη φορά και το “Καλάθι των Μαθητών”, πρωτοβουλία στην οποία έχουν δεσμευτεί να μετέχουν τόσο οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ όσο και μεγάλες αλυσίδες που διακινούν σημαντικό όγκο από τα σχολικά είδη.

  • Το “Καλάθι των Μαθητών” αποτελείται συνολικά από έντεκα κατηγορίες, με τις επιχειρήσεις να περιλαμβάνουν υποχρεωτικά στις λίστες τους τουλάχιστον ένα προϊόν: Σχολικές τσάντες, Κασετίνες, Τετράδια (και ετικέτες τετραδίων και καλύμματα), Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά, Χρωματιστούς μαρκαδόρους, Στυλό, Γόμες, Ξύστρες, Διαβήτες, Χάρακες, Φωτοτυπικό χαρτί.
  • Όπως ισχύει και στο “Καλάθι του Νοικοκυριού”, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να αποστέλλουν κάθε Τετάρτη έως τις 9 π.μ., κατάλογο με τα προϊόντα και τις τιμές που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι των Μαθητών».
  • Το «Καλάθι των Μαθητών» θα βρίσκεται σε ξεχωριστό σημείο πώλησης, σε περίοπτη θέση των καταστημάτων, όπου θα τοποθετούνται και θα διατίθενται στο καταναλωτικό κοινό συγκεντρωμένα τα προϊόντα.

“Έχουμε απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν ιδίως οι πιο ευάλωτες οικογένειες, και για αυτό αξιοποιούμε κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να τις στηρίζουμε για όσο χρειαστεί”, δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, και πρόσθεσε: “Με το «Καλάθι των Μαθητών» κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας κάθε οικογένεια να μπορεί να προμηθευτεί τα απαραίτητα σχολικά είδη σε προσιτές τιμές”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood